אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אל תפספסו: הסוד לפשטידת ירקות מנצחת

תמיד חלמתם להכין פשטידה מושקעת וטעימה ולא ידעתם מאיפה להתחיל? הגיע הזמן לגלות את המתכון הפשוט להכנת פשטידת ירקות חלומית, שתשמחו להוסיף לתפריט של כל ארוחת שבת. מתכון פשוט וקל שכל אחד יכול להכין ולחסל עם הילדים

סורגים שבת: הסוד לפשטידה מנצחת ואוורירית
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לפשטידה עם ירקות ועוף

תמיד חלמתם להכין פשטידה מושקעת וטעימה ולא ידעתם מאיפה להתחיל? הגיע הזמן לגלות את המתכון הפשוט להכנת פשטידת ירקות חלומית, שתשמחו להוסיף לתפריט של כל ארוחת שבת. מתכון פשוט וקל שכל אחד יכול להכין ולחסל עם הילדים

מצרכים:
1/2 ק"ג עוף טחון או הודו טחון (אם רוצים פרווה ניתן לוותר על העוף)
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 גזר
1 בצל
1/2 צרור סלרי (רק עלים וקצת מהגבעולים)
1/2 צרור פטרוזיליה
2 ביצים
3/4 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שמן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה/אבקת אפייה (על מנת לקבל פשטידה אוורירית במיוחד)
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

*ניתן להוסיף לפשטידה עוד ירקות אהובים, כמו: אפונה, ברוקולי, תירס וכל ירק שאהוב עליכם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2.מגרדים לקערה בעזרת פומפייה את תפוחי האדמה, הגזר והבצל.

3. קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי ומוסיפים לקערה.

4. מפוררים את העוף לקערה, מוסיפים את הביצים, השמן ופירורי הלחם. מוסיפים את התבלינים ואבקת האפייה ומערבבים היטב.

5. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש, למשך 50 דקות, עד שהפשטידה תקבל גוון זהוב-שחום.

6.ניתן להגיש חם או צונן, הכול עניין של טעם

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו