התעלומה של כולנו: המוזיקאי היוצר הסרוג, דויד שטנר משחרר סינגל חדש על הרגעים שכולנו מכירים מקרוב, בשם "תעלומה" – אותו כתב, הלחין ואפילו צילם וערך את הקליפ.

שטנר מספר על השיר: "אם הגעתם פעם מאמצע הלילה לשעות האלה של לפנות בוקר, בלי לדעת איך זה קרה ועל מה דיברתם בזמן שעבר, השיר הזה בשבילכם. 'תעלומה' הוא על אי ודאות ועל השינוי הכמעט בלתי נראה שבין הלילה לאור ראשון".

(קרדיטים: מילים ולחן: דויד שטנר | הפקה, בס, גיטרות: בני וייל  | גיטרה אקוסטית: דויד שטנר | קלידים: יונתן הרינגמן | צילום ועריכה: דויד שטנר | ניקוד: שמואל לסרי)

מדובר בשיר ראשון שיוצא מאז אלבום הבכורה של שטנר 'תכף נלך'. "מעבר לזה שזה שיר שאני מאוד אוהב, אני גם צילמתי את הקליפ וערכתי", מספר שטנר על יצירת הקליפ "מה שאומר שהייתי צריך לקום ב-4 בבוקר לצלם את הרגעים הנדירים של לפנות בוקר ולהישאר כמה לילות עד 3 בלילה לערוך. בשבילי זאת הייתה הזדמנות לחבר את שני העולמות שאני יוצר בהם ליצירה חדשה".

מילים:

"שׁוּב הִגַּעְנוּ לַשָּׁעוֹת שֶׁהַלֶּחֶם מִתְפַּזֵּר בָּרְחוֹבוֹת

וּפַחֵי הַזֶּבֶל מִתְרוֹמְמִים אֶל הַשָּׁמַיִם

בְּרַעַשׁ גָּדוֹל

אֲנִי לֹא יוֹדֵעַ אִם אַתְּ עֲיֵפָה אוֹ עֲצוּבָה

רַק יוֹדֵעַ שֶׁאֲנִי אִתְּךָ

וְגַם זוֹ תַּעֲלוּמָה

כְּמוֹ פָּנַיִךְ הָעֵירֻמּוֹת

וּכְמוֹ תְּפִלּוֹת

וּכְמוֹ אַנְשֵׁי הָעִיר הַזֹּאת

שׁוּב הִגַּעְנוּ לַשָּׁעוֹת שֶׁהַיָּרֵחַ מִתְבּוֹסֵס בְּאוֹר רִאשׁוֹן

וְאַחֲרוֹנֵי הַשִּׁכּוֹרִים מִסְתַּכְּלִים אֶל הַשָּׁמַיִם

מְחַכִּים

שֶׁיִּפָּתְחוּ".