סייעת 'יהדות התורה' הודיעה היום (רביעי) כי יהיה חופש הצבעה על הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים בבתי המשפט. יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני הודיע כי יצביע בעד הקמת הועדה.
מוקדם יותר התייחסו בכחול לבן להקמת הוועדה ואמרו: "הצבעה בעד הקמת ועדת חקירה לשופטים היא הכרזת מלחמה נגד הדמוקרטיה הישראלית". למרות זאת, כחול לבן לא הודיעו על סנקציות שינקטו נגד המהלך של הליכוד ועוד לא ברור איך הם מתכננים לבלום את הקמת הוועדה.
שר המשפטים, אבי ניסנקורן: "יש בישראל מיליון מובטלים ובכל יום מאובחנים יותר מאלף חולים חדשים בקורונה, ויש מי שהכי דחוף לו עכשיו זה לחרב את שלטון החוק. מי שמצביע בעד ועדת חקירה לשופטים מצביע בעד חיסול הדמוקרטיה הישראלית. לא אאפשר זאת".
לפיד יצא נגד הקואליציה: "במה ממשלת חירום הקורונה עסוקה? לא בעצמאים, לא במובטלים, לא בקריסת המשק וגם לא בחולים. רק בהצעה של סמוטריץ' שנועדה לפרק את בית המשפט. מנותקים נמאסתם!"
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים