חדשות

משרד הבריאות לסדצקי: "חזרי בך מההתפטרות"

מנכ"ל משרד הבריאות לוחץ על פרופ' סיגל סדצקי לחזור בה מהתפטרותה ולהמשיך כראש שירותי בריאות הציבור - כך דווח בכאן 11. לפי הדיווח, לוי אמר לסדצקי כי היא לא אשמה באי ההיערכות לגל השני

(פרופ' חזי לוי מנכ"ל משרד הבריאות (צילום: פלאש 90))

הדרמה במשרד הבריאות: לאחר שפרופ' סיגל סדצקי הודיעה הבוקר על פרישה מתפקידה כראש שירותי בריאות הציבור, מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי לוחץ עליה כעת לחזור בה מההתפטרות. כך דווח הערב (שלישי) בחדשות כאן 11.

לפי הדיווח, לוי מנסה לנהל עם סדצקי שיח בעקבות הביקורת שמתחה במכתב הפרישה שלה על התנהלות המשרד במהלך הגל השני של הקורונה. בדבריו המנכ"ל הבהיר כי היא לא אשמה במה שקרה – ובטח שלא באי ההיערכות לגל השני. "הרבה מההתמודדות המוצלחת בגל הראשון הייתה בזכות עמדותיה המקצועיות של סדצקי" אמר לוי. "היא חלק מעיצוב הדרך והדעה של משרד הבריאות, כולל נושא הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות. היא מעולם לא התנגדה לכך, ודחפה לזה"

גורמים המקורבים לסדצקי אישרו כי אכן מתנהל שיח בינה לבין מנכ"ל משרד הבריאות. עם זאת, גורמים אחרים במשרד תקפו את הדרך שבה בחרה להודיע על כוונתה להתפטר, כשלטענתם "היא הייתה בשביתה איטלקית".

כזכור, הודעתה של סדצקי על ההתפטרות מתפקידה נחשבה כדרמה ענקית, מכיוון שהיא מגיעה בשיא של הגל השני לתחלואה. במכתב ארוך בו הסבירה את החלטתה, כתבה סדצקי בין היתר כי "הישגי ההתמודדות עם הגל הראשון הלכו והתבטלו עם הפתיחה הנרחבת והמהירה של המשק".

WhatsApp Video 2020-06-16 at 12.32.55
WhatsApp Video 2020-06-16 at 12.32.55| צילום: פרופסור סדצקי בשיחת זום בוועדה (באדיבות ערוץ הכנסת)

"מהלך המעבר לשלב השני בישראל היה הרבה יותר נרחב ומהיר בהשוואה למדינות מערביות אחרות" כתבה סדצקי במכתב ששלחה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי. היא הוסיפה: "הלוואי שההתרעות שלי בשבועות האחרונים בפורומים שונים היו מיותרות ושהערכתי את מצב התחלואה בקורונה תתברר שגויה".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

4 תגובות
2
הרי
07.07.20

איזה אתר זבל רכילות זולה ושקרנית דתיים אלק אוי לכם מיום הדין נו תפרסמו את זה חופש הביטוי ....

הצטרפו אלינו