טעים להכיר: מתכון ללזניה פרימוורה - סרוגים

טעים להכיר: מתכון ללזניה פרימוורה

זה רק נשמע מסובך, אבל את המתכון הבא אתם תשמחו להכיר ולאמץ. מתכון ללזנייה פרימוורה ירוקה ומפתיעה, המשלבת שכבות של עלי לזניה יחד עם ירקות ירוקים ופסטו

author-image
טעים להכיר: מתכון ללזניה פרימוורה
  צילום: שאטרסטוק

מתכון ללזניה פרימוורה

זה רק נשמע מסובך, אבל את המתכון הבא אתם תשמחו להכיר ולאמץ. מתכון ללזנייה פרימוורה ירוקה ומפתיעה, המשלבת שכבות של עלי לזניה יחד עם ירקות ירוקים: פרחי ברוקולי ואפונה, רצועות זוקיני (או עלי תרד) מתובלים בפסטו

מצרכים:

1 חבילת לזניה ירוקה אמיליאנה
2-3 זוקיני פרוסים בעזרת קולפן או חופן עלי תרד
10 פרחי ברוקולי, מאודים ופרוסים
1 כוס ו1/2 אפונה ירוקה

לרוטב:

100 גרם חמאה
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1 ליטר חלב
מלח ופלפל
מעט אגוז מוסקט
3 כפות גדושות פסטו

תבנית מלבנית 36*24 ס״מ

(צילום: נמרוד סונדרס)

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-200 מעלות

2. מכינים את הרוטב: בסיר ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקמח. בוחשים היטב בכף עץ מעל להבה נמוכה. יוצקים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מוסיפים את הפסטו, מערבבים היטב עד לסמיכות.

3. מרכיבים ואופים: יוצקים מעט שמן זית לתחתית התבנית, שכבה ראשונה של עלי לזניה, 2 כפות גדושות בשמל ומעל מפזרים 2 כפות אפונה, פרוסות ברוקולי, רצועות זוקיני או עלי תרד, ועוד שכבת דפי לזניה, בשמל, וירקות . מסיימים בבשמל ומעליו משבצים ירקות בצורה יפה – אלה פני הלזניה.

4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים את הלזניה 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות או עד שהיא שחומה ומבעבעת. מצננים וחותכים למנות כדי שיהיה קל לחמם ולהגיש בלי שהלזניה תקרוס בזמן הפריסה.

טיפ: מומלץ לאפות מראש. לצנן, לחתוך למנות בתוך התבנית ולחמם לפני ההגשה

בתאבון!

=============

המתכון באדיבות המותג 'ברילה'

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו