השר לבטחון פנים, אמיר אוחנה פרסם הערב (שני) מכתב פתוח לשוטרות ושוטרי משטרת ישראל בעקבות הסרטונים אל אלימות שוטרים, ופנה גם לאזרחים בקריאה כי השוטרים אינם האוייבים.
במכתבו לשוטרים, כתב אוחנה :"הוטלה עליכם ועל המשטרה משימה מורכבת ולא פופולרית עקב המאבק הלאומי בהתפשטות נגיף הקורונה, והיא לאכוף את העמידה בהנחיות משרד הבריאות כלפי אזרחים. אזרחים שברובם הם שומרי חוק, חלקם מתמודדים עם המצב הכלכלי הקשה עקב משבר הקורונה, ומצויים במצוקה".
"לא ביקשתם לעצמכם את המטלה הזו. אנחנו, הממשלה והכנסת הטלנו עליכם אותה, במטרה להגן על בריאות הציבור במשבר שאנו חווים. טענות במישור הזה צריכות להגיע אם כבר אלינו, נבחרי הציבור".
"לנהוג ברגישות"
אוחנה כתב: "אכן, אין ברירה אלא לאכוף את ההנחיות, אחרת המדינה עלולה להיקלע למשבר אדיר שספק אם ידענו כמותו ושתהיה לו השפעה הרסנית על הדורות הבאים. כך קרה במדינות אחרות שבהן לא שעו להנחיות".
"הציפייה שלי מכם היא לעשות את עבודתכם נאמנה, בנחישות היכן שצריך אך גם להפעיל שיקול דעת ולנהוג ברגישות היכן שזו מתבקשת".
"לשיקול הדעת של כל אחת ואחד מכם בשטח, יש השפעה עצומה על האופן שבו הציבור יישמע להנחיות ובכך על הצלחתנו כמדינה וכחברה להתמודד עם התפשטותו של הנגיף, והן על תדמית הארגון כולו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"הסרטונים לא קלים"
השר לבטחון פנים פנה לאזרחים: "אני רואה את הסרטונים. אני רואה, וכואב. הם לא קלים. האמינו לי – הם לא קלים גם לשוטרים. מבלי להתייחס למקרה ספציפי, הן כהורה והן כאדם קשה להישאר אדיש לכאבו של אחר. הנושא אינו פוסח על אף פלח באוכלוסייה. במקרים שבהם הייתה התנהלות לקויה הנושאים יתבררו עד תום, יחודדו נהלים ובמידת הצורך יופקו לקחים.
"עם זאת", כתב השר, "השוטרות והשוטרים אינם האויב. הם ממלאים את חובתם הקדושה במאמץ הלאומי. למעלה מ-4,000 דו"חות קורונה נרשמים ביממה, שהם עשרות וכנראה מאות אלפי אינטראקציות בין השוטרים לבין האזרחים על רקע זה. רובם המוחלט של המפגשים בין השוטר לאזרח, מסתיימים ללא כל תקריות חריגות".
"האכיפה נעשית כלפי כל תושבי ישראל. אלפי שוטרים ביחידות משימתיות ייעודיות בכל המחוזות הגיאוגרפיים של משטרת ישראל, מבצעים אכיפה ממוקדת בנושא הקורונה".
"עת צרה היא לישראל – וממנה יושע"
עוד ציין כי "מהדיווחים שאני מקבל, האוכלוסייה החרדית דווקא הפנימה טוב יותר ביחס ליתר האוכלוסייה את חובת חבישת המסיכות – ועל כן, למרות שאין נתון אמפירי המוכיח זאת – מותר לשער כי שיעור הדו"חות הניתנים לאוכלוסייה זו הוא נמוך משיעורה באוכלוסייה".
אוחנה המשיך: "אחיי הישראלים מכל הסוגים, ובתוכם אחיי החרדים – המשטרה לא אוהבת את העבודה הזאת. הרבה יותר מושך להיאבק בפשיעה ובטרור. אך אנחנו בזמן חירום. עת צרה היא לישראל – וממנה יושע".
"ברגע שנפנים כציבור את החובות החדשות שנגזרו עלינו כדי לנצח את הקורונה, ויהיה נדיר לראות מחוץ לבית אדם בלי מסיכה כשם שנדיר לראות אדם נוסע בלי חגורת בטיחות או רוכב אופנוע בלי קסדה – נוכל למגיפה".
השר הוסיף "מילה אחרונה נוספת לשוטרות ולשוטרים", וכתב: "אין לקנא בכם על מורכבות התפקיד שהוטל עליכם. קשה גם להפריז בחשיבותו בתוך המאמץ הלאומי. תמיד זכרו כי אין תחליף לשכל הישר ולשיקול הדעת. כך, ורק כך – ננצח".

מה דעתך בנושא?
14 תגובות
2 דיונים
א
זה לא עוזר שאתה רואה את הסרטונים. תרד לשטח. השוטרים גיבורים על ילדים. נראה אותם עוצרים אנשים בתל אביב וכו' רגישות אין וסלקטיביות יש. אם לא תטפל בזה...
זה לא עוזר שאתה רואה את הסרטונים. תרד לשטח. השוטרים גיבורים על ילדים. נראה אותם עוצרים אנשים בתל אביב וכו' רגישות אין וסלקטיביות יש. אם לא תטפל בזה אתה גם נושא באחריות לאלימות של השוטרים.
המשך 01:05 09.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מתנגד משטר דיקטטורי
ציניקן תועמלן בדירות הדיקטטורה המתהווה. היחס של המשטרה מובעת בגללו...מי קבע את האטמוספירה הנוקשה אם לא הוא... איזה לב בדיוק כואב לו?! האיש ציניקן ופופוליסט!
17:07 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדרוקלס
אם כואב לאוחנה שישים וזלין
16:22 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
בהיתנהגות הזו הם כן אויבי האזרחים
16:12 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שלום
עת צרה היא לישרטל ומהשוטרים להיוושע
15:10 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אליריס
שלום נכון לפעול אבל יש לנהוג ברגישות ורק אז אפשר לנהוג ביד יותר קשה עם הבן אדם לא שמע לאזהרות של השוטר
12:33 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מקרר
הומו מזדין בתחת
07:11 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
לך תקבל זי.ן בתחת הומו שרמיט מניאק
07:09 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליבוביץ
זה חרטה של לקקן חרטה
06:47 07.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממש מודאג
המשטרה לא מעניינת את אוחנה וגם לא האזרחים. הכלי כלי כדי למלט את מושחתיהו האפס מאימת הדין. אם ביבי היה מואשם בשוחד חקלאי, אוחנה היה יוצא נגד החקלאים. פשפש...
המשטרה לא מעניינת את אוחנה וגם לא האזרחים. הכלי כלי כדי למלט את מושחתיהו האפס מאימת הדין. אם ביבי היה מואשם בשוחד חקלאי, אוחנה היה יוצא נגד החקלאים. פשפש קטן בשירות אדוניו.
המשך 21:07 06.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לי ורק פר
בושה לכותב
09:27 08.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר