במשטרה מגיבים הערב (שני) לתיעוד שמסתובב ברשת לגבי מעצר חרדי בקניון רמות, וטוענים כי מדובר בתיעוד חלקי שלא מציג את התמונה במלואה.

ממשטרת ישראל נמסר: כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, מדובר בעוד פרובוקציה פסולה נגד המשטרה והשוטרים הפועלים למען בריאות הציבור".

"במהלך פעילות אכיפה של השוטרים בקניון רמות, ניגש אליהם אדם כשהוא מוריד מפניו את המסיכה בקרבת אנשים באופן מכוון ומתריס על מנת לעורר פרובוקציה ודורש מהם לרשום נגדו דו״ח".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תיעוד מלא של אחד המעצרים כפי שהציגה המשטרה (דוברות המשטרה)

לטענת המשטרה, "השוטרים ביקשו מהחשוד לעטות מסיכה ללא הועיל. לאחר שהמשיך בסירובו לעטות מסיכה ועמד על דרישתו לרשום נגדו דו״ח, הם עיכבו אותו לצורך אכיפה".

"כשביקשו ממנו להזדהות מספר פעמים, הוא סירב, ובהמשך סירב גם לעיכוב לצורך זיהוי. השוטרים נאלצו לעוצרו ומשהתנגד למעצר נאזק. לאחר שזוהה והושגה תכלית המעצר, הוחלט להסתפק ברישום הדו״ח בגין אי עטיית המסיכה והוא שוחרר לדרכו".