אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

חגיגה מרעננת: כך תכינו בבית שלגוני יוגורט מפנקים

כבר לא צריך לרוץ לסופר או למכולת כדי להתפנק בגלידה טעימה, קבלו מתכון מרענן לשלגוני יוגורט ושוקולד שתוכלו להכין בקלות עם הילדים. קיץ בריא ושמח!

חגיגה מרעננת: כך תכינו בבית שלגוני יוגורט מפנקים
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לשלגוני יוגורט בציפוי שוקולד

הקיץ כבר כאן ואיתו החום, ואיך אפשר שלא לרצות להתרענן עם גלידה קרה ומפנקת? מעכשיו כבר לא צריך לרוץ לסופר או למכולת כדי להתפנק, קבלו מתכון מרענן לשלגוני יוגורט ושוקולד שתוכלו להכין בקלות עם הילדים בבית.

מנות: 6 שלגונים | חלבי

מצרכים: 
1 כוס קוביות פרי קצוץ וקפוא שאתם אוהבים, כמו: מנגו, תותים, אוכמניות, פטל וכו'
1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת
1/4 כוס חלב
3 טבלאות שוקולד חלב /שוקולד לבן / מריר – לפי הטעם
1 כף שמן צמחי/קוביית חמאה

לקישוט: גרנולה

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. מוזגים את החלב לקערה, לאחר מכן מוסיפים את היוגורט, מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק. לאחר מכן יש להוסיף חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות.

2. יוצקים אל תוך תבניות ארטיק או לתוך כוס שתבחרו. מכניסים מקל והיישר למקפיא לפחות ל- 5 שעות, כאשר השלגון קפוא, מחלצים מהתבניות בזהירות ושומרים עדיין במקפיא, עד שיהיה מוצק.

טיפ: לחילוץ מהיר וקל של השלגונים מהתבנית, מומלץ לשפוך מעט מים חמים בתחתית התבנית ולאחר מכן לחלץ בזהירות

3. ממסים את השוקולד יחד עם השמן, במיקרוגל או בבן מארי (סיר המונח על סיר עם מים רותחים על הגז)  מערבבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק של שוקולד. נותנים לשוקולד להתקרר מעט (מומלץ להעביר לתוך כוס ארוכה או כלי עמוק שיהיה נוח לטבילת השילגונים)

4. מוציאים את השלגונים מהמקפיא (לאחר שקפאו היטב) וטובלים את השלגון בשוקולד שהמסנו, ניתן גם לזלף מעל השלגונים פסים של שוקולד ולהוסיף מעל מעט גרנולה או סוכריות. לאחר מכן מומלץ להחזיר למקפיא להתייצבות השוקולד

קיץ מתוק ומרענן!

=================

המתכון באדיבות חברת כרמית

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו