אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

אל תפספסו: 5 רעיונות שיהפכו את הטוסט שלכם לאגדה!

נשארו לכם חלות משבת? אתם הולכים להודות לנו על הכתבה הבאה. אספנו עבורכם 5 דרכים ורעיונות להפוך את החלה לטוסט חלומי בקלות, זהירות מדובר במתכונים ממכרים שהילדים (וגם אתם) תרצו להכין שוב ושוב

אל תפספסו: 5 רעיונות שיהפכו את הטוסט לאגדה!
  (צילום: שטארסטוק)

נשארו לכם חלות משבת? אתם הולכים להודות לנו על הכתבה הבאה. אספנו עבורכם 5 דרכים ורעיונות להפוך את החלה לטוסט חלומי בקלות, זהירות מדובר במתכונים ממכרים שהילדים (וגם אתם) תרצו להכין שוב ושוב.

שימו לב: כמעט את כל המתכונים ניתן להכין גם בטוסטר, אבל לגמרי מומלץ על מחבת או בתנור (כפי שמצוין במתכון) על מנת לקבל את הקריספיות המדויקת.

1. טוסט בסטייל איטלקי

מצרכים: 

4 פרוסות לחם עבות
30 גרם חמאה
4 פרוסות גבינת מוצרלה/צהובה
1/4 כוס פסטו קנוי או ביתי
רוטב עגבניות מוכן / ביתי (מתכון בהמשך)
תוספות מומלצות: זיתי קלמטה/ בצל/ עגבניות

 

מתכון לרוטב עגבניות:
1 שן שום, כתושה
סלסלת עגבניות שרי
30 גרם חמאה
1 כף חומץ בלסמי/ שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.מתחילים בהכנת רוטב העגבניות: חורכים קלות את העגבניות במחבת יבשה, מנמיכים מעט את האש, מוסיפים 15 גרם חמאה, ומערבבים. לוחצים בעדינות על העגבניות עם גב של כף עץ לשחרר את המיצים, ומוסיפים את החומץ, השום והחמאה הנותרת. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מסירים מהאש.

2. שלב האיחוד: מורחים את הפסטו על 2 פרוסות לחם, מסדרים עליהן את פרוסות המוצרלה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. סוגרים עם פרוסה נוספת לטוסט, מוסיפים תוספות אם רוצים ומורחים את החמאה על החלק העליון של כל פרוסה, מבחוץ.

3. מחממים מחבת על אש בינונית, מניחים את הטוסט וקולים עד שהגבינה נמסה. הופכים פעם או פעמיים, עד ששני הצדדים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים, חוצים באמצע ומגישים מיד.


2. פרנץ' טוסט משודרג

מצרכים:
6 פרוסות לחם
1/2 4 כפות שוקולד נוטלה/ שוקולד אהוב אחר
1 כוס פרוסות בננה דקות
1/4 כוס חלב
2 ביצים גדולות
1/2 כפית סוכר
לטיגון: 30 גרם חמאה (קובייה קטנה)/כף שמן
לקישוט: אבקת סוכר

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה: 
1. במחבת גדולה, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה.

2. מורחים צד אחד של 3 פרוסות לחם בממרח שוקולד נוטלה. מסדרים את פרוסות הבננה על השוקולד וסוגרים עם הפרוסות הנותרות, כך שיתקבלו 3 טוסטים.

3. בצלחת גדולה עם שוליים מעט גבוהים, מערבבים את החלב, הביצים והסוכר

4.  טובלים את הטוסט בתערובת החלב והביצים משני הצדדים, ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד.

5. חותכים כל טוסט ל-4 משולשים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.


3. טוסט פתוח 

מצרכים:
ג'בטה/ פיתה/ חלה פרוסים
גבינת מוצרלה
שמן זית
רוטב עגבניות/ פסטו
תוספות אהובות: זיתים/ פטריות/ עגבניות וכל תוספת שעושה לכם טוב

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור או טוסטר אובן על 180 מעלות

2. פותחים ג'בטה או לחם אחר לבחירתכם לאורך ומזלפים עליו מעט שמן זית

3. מורחים בנדיבות רוטב עגבניות/ פסטו ומפזרים חתיכות מוצרלה

4. מפזרים תוספות אהובות ומכניסים לתנור במשך כ15 דקות או עד שהגבינה נמסה


4. אצבעות פרנץ' טוסט

מצרכים:
12 פרוסות עבות מלחם בריוש / חלה
1/2 1 כוסות חלב (לא חובה)
4 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל (לא חובה)
להגשה: סוכר וסירופ מייפל

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. לקיצור תהליכים: ניתן במקום לאפות לטגן עם חמאה או שמן

2. חותכים כל פרוסת לחם ל"מקלות" בגודל 2.5 ס"מ

3. בקערה בינונית, טורפים יחד את החלב, הביצים ותמצית הווניל

4. טובלים את מקלות הלחם בתערובת הביצים כך שהם יצופו היטב מכל צד. מוציאים ומנערים את השאריות בחזרה לקערה.

5. מסדרים את המקלות המצופים בתבנית המוכנה ואופים במשך 10 דקות. הופכים ואופים במשך 10-15 דקות נוספות או עד להזהבה קלה.

6. מוצאים מהתנור ומפזרים מעל סוכר ומעט מייפל


5. טוסט אמריקאי מתוק

מצרכים:

2 פרוסות לחם
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף ריבת תות / פטל/ פירות יער
קוביית חמאה

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת על אש בינונית.

2. מורחים את החמאה בצד אחד של כל פרוסת לחם. מורחים את חמאת הבוטנים בצד נטול החמאה של פרוסת לחם אחת. חוזרים על הפעולה עם הריבה על פרוסת הלחם הנותרת. מרכיבים את הכריך עם חמאת הבוטנים והריבה בפנים.

3. מטגנים את הטוסט על המחבת עד להזהבה, במשך כ-5 דקות. הופכים את הטוסט ומטגנים עד שהצד השני מקבל גוון חום-זהוב, כ-5 דקות נוספות. מוציאים מהמחבת, מצננים מעט וחותכים למשולשים

בתאבון!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו