אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

5 מרכיבים בלבד ויש לכם עוגת שבת טעימה ומרהיבה

רגע לפני שאתם מתעצלים להיכנס למטבח והולכים לקנות עוגה מהמאפייה הקרובה, סידרנו לכם מתכון לטארט פירות קיץ - פוטוגני, טעים וקל מחמישה מרכיבים בלבד שתרצו להכין שוב ושוב

5 מרכיבים בלבד ויש לכם עוגת שבת טעימה ומרהיבה
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לטארט פירות קיץ

רגע לפני שאתם מתעצלים להיכנס למטבח והולכים לקנות עוגה מהמאפייה הקרובה, סידרנו לכם מתכון לטארט פירות קיץ – פוטוגני, טעים וקל מחמישה מרכיבים בלבד שתרצו להכין שוב ושוב

מצרכים:
חבילת בצק עלים
פירות קיץ אהובים חתוכים לפרוסות דקות (מומלץ: אפרסקים / נקטרינה/ מנגו)
3 כפות דבש
1 כף מיץ לימון/תפוזים
1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. מערבבים בקערה את פרוסות הפירות יחד עם הדבש ומיץ הלימון.

3. מניחים את בצק העלים על נייר אפייה, מותחים את שולי המלבן מעט החוצה ומקפלים לכיוון המרכז חתיכת בצק באורך 1 ס"מ מכל צד. על מנת ליצור מעיין תבנית מהבצק (מומלץ לעבוד עם בצק עלים קר, אבל לא במצב קפוא)

4. על תבנית תנור שחוממה מראש (לקיצור זמן האפייה) מניחים את נייר האפייה עם בצק העלים, ולאחר מכן מסדרים את תערובת הפירות על השטח הפנימי של הבצק ויוצקים מעל את הנוזלים שנותרו.

5. מברישים בביצה הטרופה את שולי הבצק המקופל(ניתן לפזר מעט סוכר חום מעל לקירמול) ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהבצק תופח ומקבל גוון זהוב-שחום.

6. מוציאים מהתנור, מניחים על רשת לצינון מלא, פורסים ומגישים לצד כדור גלידה

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו