אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

טעים ופשוט: מתכון לעוף עסיסי עם ירקות בסיר אחד

לפעמים כל מה שצריך לארוחה טובה, הוא מתכון פשוט וטעים שמעלה טעמים של בית ונוסטלגיה לילדות. סידרנו עבורכם הפעם מתכון לעוף עם ירקות בסיר אחד שתשמחו לאמץ לארוחת שבת הקרובה

סורגים שבת: מתכון מושלם לעוף עסיסי עם ירקות
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוף עסיסי עם ירקות

לפעמים כל מה שצריך לארוחה טובה, הוא מתכון פשוט וטעים שמעלה טעמים של בית ונוסטלגיה לילדות. סידרנו עבורכם הפעם מתכון לעוף עם ירקות בסיר אחד שתשמחו לאמץ לארוחת שבת הקרובה

מצרכים:

חלקי עוף – שוקיים וירכיים
2-3 תפוחי אדמה/בטטות חתוכים לרבעים או פרוסות דקות
1 בצל קצוץ
1 סלרי קצוץ
1 גזר חתוך לקוביות/עיגולים
שקית אפונה קפואה
מלח ופלפל שחור לפי טעם
1/2 כפית כמון
1 כפית מרק עוף
1 כפית כורכום
1 כפית רוטב סויה/סילאן

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הירקות ומחממים שמן בסיר רחב על אש בינונית, מוספים את הכורכום לפתיחת טעמים

2. מטגנים את הבצל יחד עם הסלרי, תפוחי האדמה והגזר. כשהירקות מזהיבים, מוסיפים את חלקי העוף ואת כל התבלינים יחד עם רוטב הסויה או הסילאן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

3. מוסיפים את האפונה, מטגנים במשך כ-5 דקות יחד עם שאר הירקות והעופות לספיגת הטעמים והתבלינים יחד

4. מוספים מים חמים עד לכיסוי העופות, סוגרים את הסיר ומבשלים במשך כ-35 דקות עד שהעוף מקבל צבע ומוכן וכמות המים ירדה.

הצעת הגשה: מומלץ להגיש לצד אורז

שבת שלום!

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו