שיגרת הקורונה בצל העלייה בתחלואה, מביאה למציאות בלתי צפויה. אוריה ל. ממושב דתי בדרום הארץ, התבשרה אמש (שלישי), כי היא, כמו רבים מתלמידי בית הספר בו היא לומדת נכנסים לבידוד, בשל חשש מהתפרצות הנגיף.
מחר אמורה הייתה לחגוג אוריה את בת המצווה שלה, אליה התכוננה כבר חודשים רבים. "כששמעתי זאת בהתחלה בכיתי".
לסרוגים מספרת אוריה שכבר חצי שנה היא מתכננת את המסיבה שלה: "זה ביאס אותי והתאכזבתי, עבדנו על קליפ, הכנו מלא קישוטים ומנות אחרונות ופתאום- לא. זה מבאס".
"גם בת דודה שלי באה אלי יומיים לפני והיינו יחד וממש התרגשנו ואז פתאום הבנו שהאירוע מתבטל והיא הייתה צריכה לחזור הביתה, זה היה מתסכל".

שיעור לחיים
"אתמול בערב ההורים ספרו לי, לקח לי זמן לעכל ואז ממש בכיתי, ואז הבנתי שצריך לקבל הכל מלמעלה. הוא יודע בדיוק מה אנחנו צריכים ומה אנחנו רוצים, ואז התחלנו לאכול את כל המנות האחרונות", מספרת אוריה על התחושות.
"היינו באווירת 'מצב כפית' אתמול בשעה מאוחרת בלילה", מוסיפה אסתר, אימא שלה. "בהתחלה היה בכי והיינו עצובים, ואז הבאנו שאין מה לעשות ונהייתה אווירת 'צחוקים', והתחלנו לעשות ריקודי מסכות".
אוריה גם רואה את היתרונות בכל שיהיה לה יותר זמן ללמוד את הברכה בעל פה וגם להתאמן על השירים לכבוד בת המצווה שהיא מנגד בחליל הצד. "חברות התקשרו להשתתף בצערי והתקשרו לשאול מה איתי. יש לי עוד חברות שאמור היה להיות להם בת מצווה בימים הקרובים וגם להם נדחתה בת המצווה".

אסתר אמה של אוריה מוסיפה: "קיבלנו הודעה מביה"ס, שכל האנשים שנסעו בהסעה ביום זה וזה צריכים להיכנס לבידוד. היינו כבר ממש בישורת האחרונה, קנינו כבר את כל הדברים, התחלנו להכין כבר קינוחים, כל הקישוטים, כל הדברים היו מוכנים. ההתרגשות הייתה בעיצומה, והודענו לאוריה שדחינו את בת המצווה. אז זה היה מאוד קשה אבל, מהר מאוד נכנסנו לפרופורציות והבנו שבת מצווה אפשר לחגוג גם בעוד חודש, והכי חשוב זה שכולם בריאים וכולם מרגישים טוב, וגם היא הבינה את זה, ואנחנו מקווים שבאמת לא יתגלו עוד מקרים כי זה באמת לא פשוט ולא נעים לאף אחד".
על ביטול האירוע בדקה ה-90 היא אומרת: "ב-2020 ברגע אתה שולח הודעות לכולם. אז מהר מאוד שלחנו הודעות לכל המוזמנים, לקייטרינג ולצלם ולנגן, וברוך ה' הקייטרינג היה מקסים ואמר; 'אני מבין וזו תקופה רגישה וקורים כאלו דברים', הוא היה ממש חמוד ומתחשב. יש לנו איזה כיוון לתאריך, אבל הכל אי וודאות אחת גדולה, מחכים קצת לראות מה יקרה פה".
"זה שיעור בשבילה שלא הכל בשליטה שלנו", היא מסכמת. אגב את שאר המנות האחרונות שהוזמנו והגיעו, אנחנו מעבירים לצוות החירום ביישוב שפועל סביב משבר הקורונה".

מה דעתך בנושא?
9 תגובות
0 דיונים
קרן
אוריה מקסימה!! בעזרת השם עוד תחגגי...ובגדול. מזל טוב!! קרן.
23:40 02.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
לא צריך לבכות, חביבתי, העיקר שתהיי בריאה מזל טוב עד 120 שנה ויותר.
17:00 02.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צפונית
המון מזל טוב אוריה ,הרבה ארועים נדחים אפילו חתן וכלה דחו שלוש פעמים את החתונה , כי כול פעם יש תקנות חדשות יהיה טוב ורק בריאות אמן????????????????????????????????
06:33 02.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נ
נ
23:51 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ניצן לוי
אוריה יא מהממת אני בטוחה שתהיה לך בת מצווה מהממת גם אם היא תיקרה מאוחר יותר
23:51 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעלה לוי
יש איך לקבל את האימייל של אחד מבני המשפחה? אנחנו מהאולפנה רוצות לשלוח לה סרטון עידוד בהפתעה עם מזלט:)
23:36 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מרים כהן
אוריה מהממת שאת!!! מזל טוב תלמידה יפה שלי ❤❤בעזרת ה הקורונה תעבור ותחגגי כמו שצריך! וכן.. התבטלו מליון ואחד דברים ואירועים.... אבל איך אמרת?! הכל מלמעלה!
23:20 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נויה
מהמם
22:39 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קמי
מסכנה למה לפני בת מצווה שלה ככה
17:20 01.07.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר