כבש אותנו: מתכון לפיצה מ-2 מרכיבים בלבד
בימים שהקורונה עדין חוגגת, אין כמו להכין הכול בבית ובכיף. אם ממש מתחשק לכם פיצה ביתית, מצאנו לכם מתכון סופר מהיר ופשוט לפיצה מ-2 מרכיבים בלבד-בתאבון!
מתכון לפיצה משני מרכיבים בלבד
בימים שהקורונה עדין חוגגת, אין כמו להכין הכול בבית ובכיף. אם ממש מתחשק לכם פיצה ביתית, מצאנו לכם מתכון סופר מהיר ופשוט לפיצה מ-2 מרכיבים בלבד.
עד שלא תנסו את זה בבית לא תאמינו שיכולה לצאת פיצה כל כך טעימה, בזמן כל כך קצר ובכל כך מעט מרכיבים.
מצרכים:
1 כוס יוגורט יווני/ לאבנה
1 ו-1/2 כוסות קמח תופח (אם אין, ניתן להשתמש ב1 ו-1/2 כוסות קמח רגיל + 1/2 1 כפיות אבקת אפייה + 3/4 כפית מלח)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת בצק, מעבירים למשטח מקומח ולשים במשך 8-10 דקות. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח.
3. יוצרים עיגול פיצה גדול או כמה עיגולים, לבחירתכם. מסדרים בתבנית, מורחים מעט שמן זית, מניחים מעל את התוספות (הצעות בהמשך) ואופים במשך 10-12 דקות, עד ששולי הפיצה משחימים.
הצעות לתוספות
-פיצה מרגריטה פשוטה: שמן זית, שיני שום כתושות, רוטב עגבניות, פרוסות מוצרלה/גבינה צהובה, בזיליקום קצוץ לקישוט
אופן ההכנה: מטגנים במחבת במשך דקה את השום הכתוש, מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות על אש נמוכה, עד לקבלת רוטב סמיך יותר. מורחים את הרוטב על הבצק ומשאירים שוליים של 2 ס"מ בצק נקי, לאחר מכן מפזרים את פרוסות הגבינה ומכניסים לתנור.
-פיצת בטטה: בטטה, שמנת, גבינת מוצרלה/צהובה, מלח ופלפל
אופן ההכנה: חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ולאחר ספיגה קלה משאריות המים, מטגנים על מחבת במשך 3-5 דקות (עד להשחמה) לאחר מכן מורידים מהאש ושופכים לאותה המחבת את השמנת ומטבלים במלח ופלפל. לאחר מכן מורחים את השמנת על הבצק ומשאירים שוליים של 2 ס"מ בצק נקי, לאחר מכן מפזרים את פרוסות הגבינה וקוביות הבטטה ומכניסים לתנור
בתאבון!
========================
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו