מבזקים
סרוגים

דרישה: להקצות מלוניות לחרדים ולבטל את הסגר

חבר הכנסת יעקב אשר פנה היום לראש המל"ל בדרישה להקצות מלוניות לחולים חרדים: "כל עוד לא יוצאו החולים למלוניות לא נוכל לקטוע את שרשרת ההדבקה"

ב' תמוז התש"פ
דרישה: להקצות מלוניות לחרדים ולבטל את הסגר

יו"ר וועדת חוקה, חבר הכנסת יעקב אשר, פנה היום (רביעי) לראש המל"ל, מאיר בן שבת, בדרישה כי יוקצו מלוניות לחולים חרדים בכדי לאפשר ביטול של הסגר שהוטל על ריכוזים חרדיים.

הפנייה לבן שבת התבצעה בעקבות הסגר שהוטל החל מהבוקר על העיר אלעד ועל שיכון צאנז בטבריה, והכוונה לבחון הכרזת "אזור מוגבל" גם על העיר מודיעין עילית.

הממשלה אישרה פה אחד: השב"כ יאכן חולי קורונה
הממשלה אישרה פה אחד: השבצילום: הממשלה אישרה פה אחד: השב

ח"כ אשר פנה לבן שבת בדרישה "להקצות מלוניות לחולי קורונה חרדים, כדי שיוכלו להוציא אליהם את החולים ולשחרר את התושבים".

בשיחתו עם ראש המל"ל טען ח"כ אשר כי "כרגע אין מלונית פנויה לחולי קורונה חרדים, וכל עוד לא יוצאו החולים למלוניות לא נוכל לקטוע את שרשרת ההדבקה".

"אין הצדקה להטלת הסגר"

"הטלת סגר כשהחולים עדיין בעיר ואין להם לאן לצאת אין לה הצדקה ודומה שיצא שכרו בהפסדו, ולכן לפני הכל יש להקצות בהקדם מלוניות נוספות לחרדים, להוציא את החולים ולשחרר את התושבים".

עוד הוסיף ח"כ אשר כי "בעוד עשרה ימים יפקעו התקנות לשעת חירום שמכוחם מוסמכת וועדת השרים להכריז על 'אזור מוגבל' ווועדת החוקה תידרש לדון ולהחליט אם לאשר הארכה נוספת של התקש"ח".

"לא נמהר לאשר זאת שוב לפני שייקבעו פרמטרים ותנאים ברורים להכרזת סגר על יישוב כלשהו, הוועדה תדרוש שהכרזת 'אזור מוגבל' תתבצע רק כאשר נעשו כל הצעדים הנדרשים האחרים ורק כצעד של אין ברירה".

יעקב אשר מלוניות קורונה