חדשות

הטבות המס לראש הממשלה הן פשוט בושה וניתוק

ממשלה שהוקמה כממשלת חירום לאומית לטיפול במשבר הקורונה כשאחד ההיבטים המרכזיים בה הוא המשבר הכלכלי שנלווה אליה, לא יכול להתעסק עכשיו בהטבות מס והשוואת תנאים לראש ממשלה חליפי, פשוט לא

הטבות המס לראש הממשלה הן פשוט בושה וניתוק
צילום: (צילום: מרק ישראל סלם/ פלאש 90)

ראש ממשלת ישראל הוא תפקיד עם עוצמה כבירה, הגם בממשלה פריטטית. זה האיש החזק ביותר במדינת ישראל. עם סבך קשרים ושליטה. נתניהו נמצא במקום הזה בגלל יכולותיו ויתרה מזאת בגלל שהציבור בחר בו. אם לדייק בחר בכנסת שבין תפקידיה הקמת ממשלה וכך היה.

מקובל על רובם אני חושב, שראש הממשלה צריך לקבל משכורת מסודרת עם סידורים הגיוניים לגבי שווי המס שיוטל עליו, שתוסר ממנו הדאגה לטיפול במשכורת ובהוצאות השוטפות של האבטחה, טיפל במעון ראש הממשלה המסובסד מכספי המדינה ושאר הפרטים הנלווים. המשכורת צריכה להיות מכובדת ומכבדת.

זוהר: "הרדיפה אחרי נתניהו לא רק משפטית גם כלכלית"

אך מה שקורה עכשיו הוא פשוט ניתוק לא יאמן של ראש הממשלה וראש הממשלה החליפי וסביבתם. כשהממשלה הזו הוקמה באמתלה של טיפול במשבר הקורונה, כשכולם מסכימים שאחד ההיבטים החמורים של המשבר הוא חוסר היציבות הכלכלית והנזקים העצומים שספגו אזרחים רבים בשל כך, דווקא עכשיו מנסה נתניהו לנצל דרך החוק שמנסה להשוות תנאים לראש הממשלה וראש הממשלה החליפי- כדי להעביר הטבות מס רטרואקטיביות, ושולח את מדברריו להציג כאילו היהודי כמעט נזקק? אויה לאותה בושה.

כל סיפור המעון החליפי, של גנץ ונתניהו הוא בושה וכלימה. זה עוד דרך של ניתוק של ממשלה שקמה לטפל במשבר ולא רואה את האזרחים בהם היא רוצה בדיוק לטפל. יתכן וכל הדרישות מצדקות, אבל הנראות והתזמון וההתבכיינות כאילו ראש הממשלה מגיע כמעט לפת לחם הם לא יאמנו.

אז את מינוי השרים הנרחב מידי במשרדים חדשים, קיבלנו איכשהו כצורך ביציבות פוליטית, אבל עכשיו באמת הגזמתם.

נתניהו הוא איש רב עוצמה, וכך גם בני גנץ. הם עשו זאת תוך תרומה למדינה, והגיעו לעמדות הבכירות ביותר, בזכות ולא בחסד. אבל בוודאי שלא מדובר באנשים שמה שחסר להם עכשיו זה עוד הטבות מס ותזרים מזומנים לחשבון הבנק. ממש לא. יש מספיק עסקים בקריסה, מספיק עצמאיים שהטיפול בהם מצדיק הרבה יותר משאבים, התגייסות והפשלת שרוולים. שלא לדבר על כך שכולנו לא יודעים מה יהיה עם הגל השני, מתי הוא יגיע ומה הוא יוותר ממי שהצליח לשרוד כלכלית עד כה.

חלק מטענות מצדדי נתניהו מדברות על כך שהוא יכול בהרצאה אחת, או בעבודה אחרת להרוויח הרבה יותר, ובכן היא הנותנת. זו בדיוק ההוכחה שלא מדובר באיש שמה שעומד כרגע בראש מעייננו הוא הסדרים כלכליים לגביו.

קל להאשים שזו רדיפה, ומחפשים אחרי נתניהו, להפך, הוא האדם העצמתי ביותר בישראל כיום. שעומד בראש הפירמידה העיסוק בו במועד הזה מעיד על רמת ניתוק שפשוט לא תאמן.

תגובות

8
6
גיא
23.06.20

לכותב האפס : למה ביבי צריך לשלם בחודש 12.5 אלף שח מס על רכב שרד, שהתפקיד מחייבו בשימושו ? יש לך הסבר אנושי ? למה ביבי צריך לשלם בשביל לקרוע את התחת לכפויי טובה חלאתיים מסוגך ?

1
יועץ מס
23.06.20

למה אנחנו צריכים לשלם עבור אחזקת הבית והבריכה בקיסריה ? למה אנחנו צריכים לשלם עבור האוכל, הכביסה, הרכב, האבטחה וכל שאר הצרכים של הפראזיט הקטן יאיר ? זו השאלה. בקשר לרכב שנתניהו משתמש בו - הוא צריך לשלם כמו כל עובד ציבור, עבור החלק היחסי של השימוש הפרטי שמשפחתו עושה ברכב זה. יש מקום לנכות את הערך העודף של הרכב בגלל צרכי ביטחון. על כל היתר עליו לשלם, חד וחחק.

2
לגיא האפס
25.06.20

למה קראת לכותב המאמר הצודק אפס?? יועץ המס שהגיב מתחתיך צודק בכל מילה בתגובתו. למה אני צריכה לשלם עבור הבריכה וכל הנילווה אליה בקיסריה ?? למה? למה הוא לא מסוגל להוציא שקל מכיסו ??

5
טוני
23.06.20

מטוס פרטי,ממשלת 36 שרים,חוק נורווגי וילה בקיסריה,מימון כל הוצאות המשפחה,פתור ממיסים.מיליון מובטלים,הציבור מטומטם והציבור ישלם.

4
ד.א
23.06.20

מה איתנו????נכות???