תנועת הליכוד פנתה היום (ראשון) למועצת הרשות השנייה ולמועצת העיתונות בדרישה להפעיל אמצעי פיקוח ואכיפה כנגד 'מסע ההסתה המתמשך של הגב׳ רינה מצליח נגד מצביעי הליכוד והימין'.

היועץ המשפטי של הליכוד, עו"ד אבי הלוי, כתב: "מזה זמן מנהלת רינה מצליח, מגישת חדשות 12 ו"פגוש העיתונות", מסע הסתה מתמשך נגד מצביעי הליכוד והימין, במטרה לפגוע בליכוד. בהתבטאותה הערב ב"פגוש את העיתונות" חצתה הגברת מצליח את הקו האדום שעה שאמרה כי: תומכיו של נתניהו מתראיינים ואומרים: "גם אם הוא יאנוס את הבת שלי אני אצביע לו"."

"התבטאותה של מצליח – עיתונאית שמתיימרת להיות אובייקטיבית – אינה חוסה תחת ההגנה של חופש הביטוי והעיתונות והיא מהווה פגיעה חמורה ברגשותיהם של תומכי הליכוד והימין ופגיעה בערכי הדמוקרטיה. מדובר בהסתה פרובוקטיבית ומכוונת של מצליח נגד אזרחים, מצביעי הליכוד והימין, שעמדתם הפוליטית שונה משלה".

לטענתו של הלוי, "מצליח לא מצאה לנכון לשדר את תגובת הליכוד להתבטאותה הבוטה והמסיתה ולהתנצל עליהם , אלא פטרה את עצמה בסוף השידור באמירה כלאחר יד: "השתמשתי בדוגמה כדי להביע את המידה שבה הבוחרים של נתניהו נאמנים לו, אולי היא לא הייתה כל כך מוצלחת…"."

עו"ד אבי הלוי, היועץ המשפטי של הליכוד: "מצליח לא מצאה לנכון לשדר את תגובת הליכוד להתבטאותה" (באדיבות המצולם)

"אמירתה של מצליח רק מעידה עד כמה גדול הזלזול של מצליח בכבודם וברגשותיהם של מצביעי הליכוד והימין ועד כמה גדולה שנאתה ליו"ר הליכוד ולראש הממשלה מר בנימין נתניהו. התבטאותה של מצליח מתווספת להתבטאויות מסיתות שלה מהתקופה האחרונה שבהן כינתה במהלך השידורים בטלוויזיה את מצביעי הליכוד והימין "עדר עיוור" ואף פגעה ברגשות הציבור הדתי באמירתה, כי "בניכוי החרדים ובתי האבות, לא הייתה כמעט קורונה בישראל"."

הלוי סיים: "היקף ההתבטאויות של מצליח מעיד על כך שמדובר במסע הסתה מכוון נגד תומכי הליכוד והימין. מרשתי דורשת, כי תנקטו נגד חדשות 12 וגברת מצליח באמצעי פיקוח ואכיפה העומדים לרשותכם, להבטחת שידור מידע מהימן, הוגן ומאוזן, להבטחת אתיקה בשידורים ולמניעת שידורי הסתה אסורים".

מצביעי הליכוד. נטען כי רינה מצליח הסיתה נגדם (אוליבר פיטוסי/פלאש 90)