הגל השני של הקורונה, חוזר למגמת ירידה. אחרי שבוע של זינוק במספר החולים.
אחרי שלפני כחודש, הגענו לבודדים נדבקים ביום, עד כמה עשרות, מאז חג שבועות חל זינוק עם מספרים תלת ספרתיים. עם זאת, נראה שגם הגל השני של הקורונה נבלם. בשבוע שעבר היה שיא עונתי עם 237 נדבקים, ומאז חלה ירידה מתונה ל-181 כעבור יומיים, 148 כעבור עוד יומיים, ואתמול רק 130.
כמות הנדבקים שזינקה ב-15% ליום, ירדה אתמול לכיוון החד ספרתי של האחוזים. קצב ההכפלה גם הוא נבלם, במספרים של השבועות הקודמים, היינו אמורים להיות עם יותר מ20,400 חולים ואנו נמצאים כ-1,300 חולים מתחת לכך. כלומר המגמה יציבה.
גם במספר החולים קשה, הייתה עלייה מתונה יחסית עם 32 במצב קשה, רובם מונשם, אך לפי המספרים החזויים היינו אמורים להיות ב-44 חולים כלומר כ-30% יותר.
בחתך הגילאים של החולים במצב קשה – רובם המוחלט מעל גיל 60, כשהפיזור הגדול ביותר הוא בגילאי 70-79 עם כשליש ממספר החולים.
בשורה התחתונה, הקורונה עוד מאיימת, אבל נראה שגם הגל השני במגמת בלימה. עטיית המסכות והשמירה על ההרחקות החברתיות, מצליחים לשמור על הציבור מהידבקות ומתחלואה קשה.
בתוך כך מפרסם משרד החינוך נתונים על בתי הספר. מספר החולים הכולל מבין התלמידים והמורים עומד על : 529 (מתוך כ- 2,300,00 תלמידים ומתוך כ- 200,000 עובדי הוראה).
נכון להיום סגורים 193 מוסדות חינוך (מתוך כ- 5,200 בתי ספר וכ- 20,000 גני ילדים).
25,669 עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי (מתוך: 2.3 מיליון תלמידים וכ- 200,000 עובדי הוראה), כחלק מתורת ההפעלה של מערכת החינוך, לפיה במקום בו נמצאת תחלואה המוסד החינוכי נסגר והתלמידים והצוות החינוכי נכנסים לבידוד עד לתום הבדיקות האפידמיולוגיות.



מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים