חדשות חינוך

רשמית: גלנט הודיע: שנת הלימודים תוארך;כל הפרטים

אחרי שבועות ארוכים של חוסר ודאות, שר החינוך יואב גלנט הודיע כי שנת הלימודים תוארך. בארגוני המורים מתנגדים. אלה התאריכים בהם תסתיים שנת הלימודים

רשמית: גלנט הודיע: שנת הלימודים תוארך;כל הפרטים
צילום: (צילום: אוליבר פיטוסי/ פלאש90)

שר החינוך, יואב גלנט, הודיע הערב (ראשון) כי שנת הלימודים תוארך וזאת בעקבות הימים בהם מערכת החינוך לא עבדה בגלל נגיף הקורונה. הודעתו של גלנט כבר נתקלת בהתנגדויות של ארגוני המורים שהבהירו כי לא יסכימו להארכה. גלנט מצידו לא נרתע ואומר: יש לנו כלים להתמודד.

על פי הודעת משרד החינוך, שנת הלימודים תסתיים בתאריכים הבאים:

▪️ בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים (גן עד כיתה ו'): הלימודים יסתיימו בתאריך ה- 13.7.2020, כאשר ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'-ד' ימשיכו את לימודיהם במסגרת של "בתי הספר של החופש הגדול". מסגרת זו תחל פעילותה בתאריך ה- 14.7 ועד לתאריך ה- 6.8.2020.

▪️ חטיבות הביניים והחטיבה העליונה (כיתות ז'-י'): יסיימו לימודיהם בתאריך ה- 1.7.2020.

▪️ תלמידי החטיבה עליונה כיתות יא'-יב': ימשיכו בהכנות לקראת בחינות הבגרות שיפתחו בתאריך ה- 22.6 ויסתיימו בתאריך ה- 27.7.2020.

חדשות סרוגים

ממשרד החינוך נמסר: "ההחלטה התקבלה בשיתוף ובהסכמה בין משרדי החינוך והאוצר ובהסכמה עם השלטון המקומי. שר החינוך גלנט, הודיע זה מכבר, כי במסגרת ההליך והסיכום שלו עם הממונה על השכר באוצר ועם אגף התקציבים באוצר, שעת למידה מרחוק תהא שוות ערך כספית ולימודית ללמידה פיזית בכיתה. להחלטה זו חשיבות רבה, מאחר שמערכת החינוך תידרש בעתיד ללמידה מרחוק, בשל סיבות שקשורות בנגיף הקורונה ובשל סיבות אחרות".

מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב אמר כי "יש למשרד החינוך כלים שמגשרים ויש גופים שמכריעים כשאין הסכמות. הקולקטיב קודם לפרט והמדינה קודמת לכל ארגון, ואני חשוב שגם המורים יבינו וגם המנהיגות שלהם תבין".

בהסתדרות המורים הגיבו להחלטת גלנט ואמרו כי עמדת הארגון לא השתנתה וכי שנת הלימודים תסתיים בעוד 5 ימים: "עמדת הסתדרות המורים לא השתנתה: ההסכם שעליו חתמנו עם המדינה מקבע את עיקרון השוויון בין כלל עובדי ההוראה. כפי שכבר ציינו בעבר, אם המדינה לא תכבד את עיקרון השוויון, הרי שבהתאם להסכם, מועד סיום שנת הלימודים בחטיבות הביניים יהיה ב 19.6.20, בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים ב-30.6.20".

תגובות

10
6
.
14.06.20

לא רשמית ולא נעליים ארגוני המורים מתנגדים אז לא יהיה! המורים כבר לא הפראיירים של משרד החינוך.

1
מתנחל
14.06.20

ואנחנו משלמי המיסים הפרייארים של המורים

2
בני
14.06.20

גם מורים משלמים מיסים. וגלאנט שכח שהוא לא בצבא....ילמדו אותו היטב כיצד מתנהלת מערכת אזרחית. הוא לא מחליט על דעת עצמו ללא שיתוף המורים. הם לא עבדים שלו. וגם לא חיילים שלו.

5
אבי
14.06.20

שהמורים יתחילו לעבוד כמו כולם ויפסיקו לנוח על חשבוננו

1
רחלי
14.06.20

מורים תגובה חצופה!!!!!!

4
מישהי
15.06.20

צריך לסגור מיד את כל מוסדות החינוך מגמת ההדבקה נמצאת - בעליה. נסגרו בתי ספר. עשרות אלפי תלמידים נמצאים בבידוד. אף אח אינו מסוגל לאכוף את ההוראות בבתי הספר, וגם אף אחד אינו מצפה שהתלמידים יצייתו להוראות. התלמידים אינם מסוגלים, בוודאי שלא בחום הזה, לשהות שעות עם מסיכות. היות שגודל הכיתות הוא במקרה הטוב כ- 50 מ"ר, ברור כי 35 תלמידים בכיתה אינם יכולים לשמור על מרחק של 2 מ' זה מזה. התעודות כבר כתובות. למה מחכים? שכל המורים וכל התלמידים - ידבקו. צריך לסגור, מיד, את כל מוסדות החינוך, ולהכריז רשמית על סיומה של שנה"ל תש"פ.