מתכון לפסטה עם קרם עגבניות צלויות וריקוטה

אומנם לטוס לאיטליה כרגע אי אפשר, אבל בעזרת טיפ אחד קטן תצליחו לשדרג את הפסטה שלכם לליגה אחרת. קבלו מתכון לפסטה בקרם עגבניות צלויות וריקוטה שיעשה לכם את השבוע.

מנות: 4 מנות פסטה | חלבי

מצרכים: 
1 חבילת פסטה (מומלץ מסוג טליאטלה אמיליאנה)
לרוטב:
1 סלסלה (כחצי קילו) עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
4 שיני שום שלמות
1 צ׳ילי או פחות (לא חובה)
3 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
1 200 גרם גבינת ריקוטה
חופן עלי בזיליקום טריים

טיפ: צולים את העגבניות כדי לרכז את טעמן וטוחנים לקרם ארומטי מתובל בשום וצ׳ילי. את הריקוטה מוסיפים בשתי פעימות – הראשונה כדי לעדן ולעגל את הטעם והמרקם של הרוטב, השנייה בחתיכות שמפזרים בהגשה, כדי להדגיש את נוכחותה במנה.

הוראות הכנה: 

1. מכינים קרם עגבניות צלויות: מחממים מחבת צלייה או גריל. מתבלים את העגבניות בשמן זית, שום, צ׳ילי, תימין, מלח ופלפל וצולים כחצי שעה או עד הזהבה. מצננים וטוחנים את העגבניות עם המיצים שלהן, חומרי התיבול הנוספים וחצי מכמות הריקוטה, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. טועמים ומאזנים תיבול.

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה.

3. מרכיבים את המנה ומגישים: מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לצלחות הגשה, מפוררים ריקוטה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

בתאבון!

==================================

המתכון באדיבות המותג ברילה