חבר הכנסת גדעון סער מבקר הבוקר (רביעי) את החלטת בג"צ כשפסל את חוק ההסדרה. בראיון לגלי צה"ל אמר סער כי: "התוצאה לא הגיונית וגם בעיתוי תמוה – מה הדחיפות לתת פסק דין על חוק שחוקק לפני שלוש וחצי שנים ושכב שנים בבית המשפט, דווקא שבועות ספורים לפני החלת הריבונות?"
שלוש שנים לאחר הגשת העתירות נגד חוק ההסדרה, בג"צ הודיע אתמול(שלישי) כי הוא פוסל את החוק שעבר בכנסת לפני כשלוש שנים מכיוון שהוא אינו חוקי. ההחלטה התקבלה ברוב של שמונה שופטים למול השופט נועם סולברג שתקף את החלטת חבריו להרכב.
בליכוד הגיבו בחריפות לדברים והודיעו שיחוקקו את החוק מחדש: "מצער שבג״צ התערב ופסל חוק חשוב להתיישבות ולעתידה. נפעל כדי לחוקק את החוק מחדש", נכתב בהודעה, אך דקות לאחר מכן אמרו בכחול לבן כי הם יממשו את החלטת שופטי העליון: "חוק ההסדרה במתכונתו מנוגד למצב החוקתי בישראל והבעייתיות המשפטית בעניינו הייתה ידועה עוד במועד אישורו בכנסת", מסרו בתגובה מכחול לבן. עוד הבהירו במפלגה כי "אנו מכבדים את הכרעת בג׳׳ץ ונדאג שהיא תמומש", זאת כאמור בניגוד לעמדת הליכוד.
בפסק הדין כתבה נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות: "הרצון למצוא פתרון פשוט וכולל לבעיית הבנייה ביישובים הישראלים באזור לאחר שלאורך שנים תרמו הרשויות השונות להיווצרותה של מציאות זו, הוא מובן, ומניעת פינוי והריסת בתי מגורים שנבנו בתום לב ובאישור הרשויות המוסמכות היא תכלית ראויה וחשובה, אך אין בהם כדי להצדיק פגיעה כה משמעותית בזכות לקניין ובזכות לכבוד ולשוויון של האוכלוסייה הפלסטינית".
השופט נועם סולברג עמד על החשיבות כי בג"צ ירסן את עצמו: "פגיעתו של חוק ההסדרה בזכויות חוקתיות מחייבת ביקורת שיפוטית. אולם אופיו הפוליטי של חוק ההסדרה, מחייב אותנו לזהירות יתרה בביקורת זו. מדי דבּרנו בחוק ההסדרה, זכור נזכור כי להכרעתנו המשפטית, נודעת משמעות רחבה וכבדת-משקל במישור הפוליטי-מדיני. גם בכך מתבטא יחודו של חוק ההסדרה".
מה דעתך בנושא?
12 תגובות
4 דיונים
חפשו בגוגל
חפשו בגוגל "גדעון סער מועדון הגילדה"
08:31 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמי הכשר
''ויחלו השופטים ויקיאו את אשר אכלו הלוך ו הקיא חדש ימים. ותבוא הקורונה ותכנס דרך אפם ויחדלו לנשום, ויכתבו צוואה לביתם, ויקראו את השייח סולימן אבו לפיד ויאמר אליהם, אמרו 'אללה ואכבאר' 3 פעמים, ויאמר כאשר דיבר השייח ויתפגרו'' [מגילת 'הלינקע חברא' דף 333].
09:21 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איתי וייס
טוב המחלוקות שיש באו למה סיכמו בעבר שומרון מחלוקות יש גם לשמאל דברים מה יעשו יבטלו לא יודע...
טוב המחלוקות שיש באו למה סיכמו בעבר שומרון מחלוקות יש גם לשמאל דברים מה יעשו יבטלו לא יודע חובה להפסיק או לסכם שוב
המשך 11:33 11.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
שאותו שופטי בגץ אישרו!
13:27 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
הייתה מהלך מדיני עליו החליטה הכנסת, ולא משפטי נטו. מהלך שנפגעה ממנו אוכלוסיה שהיה לה ייצוג בכנסת, אוכלוסיה שהנמנים עליה שייכים למדינה שהחליטה על פינוי. הפינוי קיבל רוב בכנסת כאשר עמדת האוכלוסיה המפונה הייתה מיוצגת בכנסת והייתה עמדת מיעוט. ההסדרה פוגעת באנשים פרטיים שאדמתם נגזלה, אנשים שאין להם פתחון פה בכנסת, אנשים שאינם אזרחי המדינה. ההסדרה פוגעת באוכלוסיה אחת שאין לה זכויות אזרח - לטובת אוכלוסיה אחרת שיש לה זכויות עודפות. תמיד הקרקע הגזולה היא של ערבים ותמיד הנהנים מן הגזילה הם יהודים. לא נראה לך קצת עקום ????
14:32 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גורי
בג"צ נעשה פוליטי יותר מיום ליום והעיתוי אינו מקרי. ממשלת האחדות הנה ממשלת שיתוק. יש ללכת לבחירות חדשות כדי להשיג הכרעה ברורה.
11:47 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
מה כאן פוליטי ? לא תחמוד הוא פוליטי ? לא תגנוב הוא פוליטי ? לא תענה ברעך עד שקר הוא פוליטי ? כל דיני הגזילה ביהדות הם פוליטיים ? הרי מדובר בבנייה על קרקע גזולה. לא, לא קרקע שערבים גזלו מיהודים. תמיד, אבל תמיד, זו קרקע שיהודים גזלו מערבים. לפי איזה דין זה דבר מותר ?
12:40 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אב
מספיק סער כולנו יודעים שכל מה שאתה אומר הוא מזוייף. מספיק להתחנפן לימין הקצוני. חפש מנגינה אחרת נמאסתה
11:35 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גרי
כמובן הוא בצלחת בגלל שפתח את הפה וזה בדיוק מה שסהר עושה העיתוי לא משנה מה שמשנה מר גדעון סהר זה האם יש הצדקה לפסילה של חוק שהוא מנוגד לכל...
כמובן הוא בצלחת בגלל שפתח את הפה וזה בדיוק מה שסהר עושה העיתוי לא משנה מה שמשנה מר גדעון סהר זה האם יש הצדקה לפסילה של חוק שהוא מנוגד לכל הגיון או להמשיך כמו שאתה חוזר על אותה טעות לתמוך במי שעושה ממך צחוק ןשם אותך לבדיחה ואתה ממשיך כאילו אתה היורד אז בגלל אמירות כמו זאת האחרונה אתה מאבד את הקרדיט שעוד היה לך אצלי חשבתי שאתה יותר לכוון שמירה על החוק ולא להשתלכות באמת צר לי עליך שאינך מבין את מעמדך בליכוד והאמרות שלך כביכול בתמיכה בגחמות של ביבי לא מועילים
המשך 11:17 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעיה
ולערבים שמומחים בבנייה לא חוקית לא תוכל לעשות כלום.
09:32 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
התמים
נגיד שנבצע סיפוח ונחיל את הרבונות הישראלית ביישובים המדוברים - האם אז לא צריך חוק הסדרה ? האם תחת ריבונות ישראלית כן ניתן לבנות על קרקע של פלסטינים מבלי לקנות אותה ? אין שום קשר בין החלת הריבונות ובין ההסדרה. גם לאחר החלת הריבונות יישארו אותם בתים שנבנו על קרקע פלסטינית - בתים שנבנו על קרקע פלסטינית.... הגזל יעמוד בעינו.
12:37 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ב6הימים,ניצחנו או ..
במלחמת ששת הימים ישראל שיחררה שטחים שהיו כבושים בידי אוייביה. אז איזה שטחים בדיוק עדיין לא בידי ישראל ? א. שטחי פלשתינים ? ב. שטחים פרטיים , אז מה שיחררנו ?! ובכלל כשמתכננים בתים/שכונות/ערים++ וועדות בניה,תיכנון מחוזיות של משרדי ממשלה שיכון , פנים , מקרקעין , טאבו ++ לא בודקות לפני הבניה שייכות ובעלות עלהקרקע ?! אם לא , זה חמור . אם כן , למה הבעלים פונים בתום הבניה ? וגם אם פנו אחרי , אז מפצים כמו בכל מקום בישראל. מי הבעלים , פרטיים או עם פלשתיני?!
12:39 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חפשו בגוגל
חפשו בגוגל "גדעון סער מועדון הגילדה"
08:31 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמי הכשר
''ויחלו השופטים ויקיאו את אשר אכלו הלוך ו הקיא חדש ימים. ותבוא הקורונה ותכנס דרך אפם ויחדלו לנשום, ויכתבו צוואה לביתם, ויקראו את השייח סולימן אבו לפיד ויאמר אליהם, אמרו 'אללה ואכבאר' 3 פעמים, ויאמר כאשר דיבר השייח ויתפגרו'' [מגילת 'הלינקע חברא' דף 333].
09:21 10.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר