בדיון הטיעונים לעונש שמתקיים היום (שלישי) במשפט דומא חשפו עורכי דינו של בן אוליאל, עו"ד יצחק בם ועו"ד אשר אוחיון, כי לפי הודעת חמאס בבוקר שלאחר ההצתה בדומא, ריהאם דוואבשה המנוחה לקחה חלק פעיל בארגון והיתה פעילה בתא חמאס בשכם
מהודעה שפרסם חמאס לאחר שריהאם מתה מפצעיה עולה כי ריהאם היתה חברת ארגון חשובה. בהודעה נכתב "תנועת חמאס ליוותה את בתה ריהאם דוואבשה.. השהידית דוואבשה היתה אחת מהאחיות הפעילות בתא הסטודנטים של הארגון ("אלכתלה אלאסלאמיה") באוניברסיטת א-נג'אח".
בנוסף, פרסם החמאס הספד על ריהאם, שגם בו תוארה כ"שהידית" וכ"אחת האחיות הפעילות בשורות תא הסטודנטים של הארגון ("אלכתלה אלאסלאמיה")". נזכיר כי ארגון חמאס על שלל כינוייו הוצא מחוץ לחוק בשנת 1988, והוגדר כהתאחדות בלתי מותרת.
עוד נחשף בדיון כי רבים מבני משפחת דוואבשה המורחבת תומכים אף הם בחמאס. במהלך עדותו בדיון של נאצר, אחיו של סעאד דוואבשה המנוח, הפנו עורכי הדין את נאצר לדף הפימסבוק שלו, בו הוא שיתף פוסטים בהם תמך בפיגועים, הילל שהידים ועודד טרור.
באחד מהפרסומים, הלל נאצר את 'מהנדס' החמאס יחיא עייאש, שחוסל בידי ישראל "שישראל תרכין ראש תחת רגלי יחיא עייאש". בנוסף, פרסם נאצר פוסט בתגובה לראיון של חבר הכנסת לשעבר יהודה גליק, בו הילל את המחבל שניסה לפגוע בגליק "מעשיהם הנאצלים של השהידים.. הוא (גליק) לנצח יחיה בפחד".
נאצר אף שיבח את המחבלים שביצעו את הפיגוע בבית הכנסת בשכונת הר נוף בירושלים "תבורכו.. גיבורים בני חורין", את המחבלים שחטפו ורצחו את שלושת הנערים בגוש עציון "קבלו את פני חיילי הרחמן בשבחים", את נסראללה "אדון ההתנגדות" ועוד.
כמו כן, בני משפחה נוספים של המשפחה הינם תומכי חמאס ומעודדי טרור. סעאד דוואבשה, עבד אל רחמן, שיבח את חיי השהידים, את המחבלים שרצחו את בני הזוג הנקין "אללה ישחרר אתכם ממאסרכם, גיבורים", ועוד.
מארגון חוננו נמסר: "עמירם בן אוליאל חף מפשע ואין לו כל קשר למעשים שיוחסו לו. כמו כן חייבים להתייחס גם למכלול, והדברים שעלו היום בדיון מטילים צל כבד על התעלמות גורמי החקירה מהתנהלות משפחת דוואבשה עוד הרבה לפני ההצתה, ולבחור כוון חקירה בלתי הגיוני נגד הצד היהודי בלבד למרות שהיא יודעת בדיוק מי נגד מי בתוככי הכפר דומא. במשפט עלילת דומא מדינת ישראל לצערנו בחרה להיטפל ולחקור רק את אזרחיה הנאמנים, ולחבק בחום משפחה של תומכי טרור".

תרגום המסמך שכתב חמאס על ריהאם דוואבשה: "תנועת חמאס בגדה המערבית, ליוותה הבוקר את בתה ריהאם חסין דואבשה, אשר מתה מות קדושים הבוקר (יום שני), כתוצאה מכוויות קשות שנגרמו לה בעקבות הצתת ביתה ע"י מתנחלים בכפר דומא שליד שכם. בהודעתה לתקשורת, הבהירה תנועת חמאס כי השהידית דואבשה, הייתה "אחת מהאחיות הפעילות בתא הסטודנטים של הארגון ("אלכתלה אלאסלאמיה") באוניברסיטת א-נג'אח".
"חמאס החשיבה את פשע שריפת משפ' דואבשה כדוגמא לתוצאות של מדיניות ההפקרות וקשירת הקשר [עם ישראל – המתרגם], אותה מפעילה הרש"פ על חשבון העם הפלסטיני, וכתוצאה להימנעות הרש"פ מלהתעמת עם טרור קבוצות המתנחלים, אשר נתמכות ע"י הכיבוש.תנועת חמאס הדגישה כי היא לא תמחל לכובש העושק על פשעו כנגד משפ' דואבשה, וכנגד כלל תושבי הכפר דומא שבמחוז שכם".
בארגון הטרור הוסיפו: "חמאס עודדה את פלגי ההתנגדות הפלסטיניים ובראשם גדודי עז א-דין אלקסאם, להגיב בכוח ובתקיפות על ההתנהגות הגסה של הציונים בפלסטין.כמו כן קראה התנועה לכל תושבי הגדה המערבית הכבושה, ובמיוחד לתושבי מחוז שכם, להשתתף באופן אקטיבי בהלוויה של השהידית דוואבשה ביום שני, ולתמוך בתושבי הכפר דומא בהתמודדות עם סדרת הייסורים אשר פקדה אותם".

תרגום הפוסט שנכתב לאחר ניסיון הרצח של יהודה גליק: "אלו הם מעשיהם הנאצלים של השהידים, עלוב שכמותך,אלו הם בני החורין, שומרי אלאקצא אשר מסרו את נפשם לאללה,שכב בשלום מועתז, והשאר לחופשיים להשלים את הדרך,הוא לנצח יחיה בפחד, ותמונתך הבוהקת לא תיעלם [מעיניי] הפושע הזה".
בפוסט נוסף, הילל נאצר את חיי השאהידים: "איך אכיר מישהי, כאשר הבנות אוהבות את אלה שנוהגים במכונית יוקרה, ואני נוסע במכונית משוריינת. איך אכיר מישהי, כשהן רוצות את מי שמחזיק בידו מפתחות, בעוד שאני מחזיק נשק בידי. איך אכיר מישהי, כשהן אוהבות את מי שישן במלונות בעוד שאני ישן בשוחות".
"איך אכיר מישהי, כשהן אוהבות את מי שבגדיו אלגנטיים, בעוד שאני לובש חליפה רקומה, שלכל צבע יש משמעות. איך אכיר מישהי, כשהן רוצות את מי שחי מחוץ למולדת, בעוד שאני חי למען המולדת. איך אכיר מישהי, כשאני זה שאמו מחכה לו, ואם אחזור בארון מכוסה בדגל היא תצהל משמחה, ואם אחזור עם מזוודה, היא תברך אותי לשלום".

מה דעתך בנושא?
31 תגובות
8 דיונים
אנדר וויגין
אמן! יימח שמם ושם זכרם!!!!!!!!!!!!!
11:00 09.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
והרוצחים! מגיע להם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15:56 21.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
וב: שלפני כן ישחטו וישרפו למוות אנשי שמאל קיצונים שכנראה השביעי באוקטובר משום מה לא הספיק כדי לפקוח את העיניים העיוורות שלהם!
21:14 03.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
יימח שמו היה עתיד להיות מחבל - ולא מרחמים על מחבלים - גם כשהם קטנים - והמבין יבין - תעשה טובה!
16:11 11.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
יימח שמה וזכרה אמן!!!!!!!!!!!
10:07 03.09.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
אמן! יימח שמם ושם זכרם!!!!!!!!!!!!!
11:00 09.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
והרוצחים! מגיע להם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15:56 21.12.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנדר וויגין
וב: שלפני כן ישחטו וישרפו למוות אנשי שמאל קיצונים שכנראה השביעי באוקטובר משום מה לא הספיק כדי לפקוח את העיניים העיוורות שלהם!
21:14 03.08.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
יימח שמו היה עתיד להיות מחבל - ולא מרחמים על מחבלים - גם כשהם קטנים - והמבין יבין - תעשה טובה!
16:11 11.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור
שחטו תינוקות ושרפו משפחות? וב: לא אכפת לך שהוא חף מפשע? כאלו אתם השמאלנים: כמו סתומים מתעלמים מהעובדות - רוקדים על המצפון - ושואלים מה הקשר כאילו זה יוציא...
שחטו תינוקות ושרפו משפחות? וב: לא אכפת לך שהוא חף מפשע? כאלו אתם השמאלנים: כמו סתומים מתעלמים מהעובדות - רוקדים על המצפון - ושואלים מה הקשר כאילו זה יוציא אתכם צודקים וחכמים - והמבין יבין! סתומים!
המשך 13:22 09.08.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר