מבזקים
סרוגים
ממשלת האחדות בסכנה:

בג"צ ידון: האם גנץ ימשיך לכהן כראש ממשלה חליפי?

בג"צ ידון בהרכב בעניין עתירת התנועה לאיכות השלטון נגד עיקרון ראש הממשלה החליפי. במידה והעתירה תתקבל, נתניהו יוכל להפיל את ממשלת האחדות ולהישאר ראש ממשלה

י"ז סיון התש"פ
בג"צ ידון: האם גנץ ימשיך לכהן כראש ממשלה חליפי?
בג"צ ידון: האם גנץ ימשיך לכהן כראש ממשלה חליפי? צילום: עדנה ולמן/דוברות הכנסת

השופט ג'ורג' קרא הודיע היום (שלישי) כי עתירת התנועה לאיכות השלטון נגד עקרון רה"מ החלופי תועבר לדיון בפני הרכב בבג"צ.

עתירת התנועה שהוגשה בחודש מאי האחרון, דורשת לבטל את תיקון החוק המעגן את עקרון 'רה"מ החליפי' כפי שנוסח בהסכם הקואליציוני בין מפלגות הליכוד וכחול לבן.

דיווח: כך נתניהו ימנע מגנץ להיות ראש ממשלה
דיווח: כך נתניהו ימנע מגנץ להיות ראש ממשלהצילום: דיווח: כך נתניהו ימנע מגנץ להיות ראש ממשלה

בעתירת התנועה נכתב: "מדובר בשינוי המבנה הבסיסי של המשטר בישראל שאף עולה לכדי "החלפה חוקתית" של שיטת הממשל הקיימת בישראל. התנועה דורשת לבטל את התיקון לחוק בשל "השימוש לרעה" שנעשה בו בידי רה"מ נתניהו המבקש ליצור משטר חוקתי חדש להגנה מפני אישומים פליליים, והשר גנץ המבקש לערוך תיקון חוקתי-משטרי זה מטעמים פוליטיים קצרי-מועד הנובעים מחוסר-אמון בנתניהו".

על פי ההסכם הקיים היום, במקרה ואחד הצדדים מפיל את ממשלת האחדות, הצד השני מקבל אוטומטית את ראשות הממשלה – ועומד בראשה עד שתוקם ממשלה אחרת לאחר הבחירות.

במידה ועתירת התנועה לאיכות השלטון תתקבל, נתניהו יוכל להפיל את ממשלת האחדות ולהמשיך להחזיק בלשכת ראש הממשלה גם בזמן ממשלת המעבר.

נתניהו וגנץ בכנסת (קרדיט: עדינה ולמן/ דוברות הכנסת)
הרכב שופטים ידון בעתירה (חיים גולדברג/ סרוגים)
בג"ץ בני גנץ התנועה לאיכות השלטון ממשלת אחדות ראש הממשלה החליפי