התנועה הרפורמית: להעמיד לדין את מיכאל בן ארי
התנועה הרפורמית הגישה היום עתירה לבג"צ, בה היא דורשת כי חבר הכנסת לשעבר, מיכאל בן ארי, יועמד לדין בעבירות של הסתה לגזענות ולאלימות: "המדינה גוררת רגליים ונמנעת מזה כשנתיים"

התנועה הרפורמית עתרה היום (שלישי) לבג"צ בדרישה כי המדינה תעמיד לדין את חבר הכנסת לשעבר מיכאל בן ארי בעבירות של הסתה לגזענות ולאלימות.
עורכי הדין אורלי ארז לחובסקי ואורי נרוב שהגישו את העתירה כי: "כפי שציין בית המשפט העליון בפסק הדין מלפני כשנה שהורה על פסילת מועמדותו של בן ארי לכנסת, התבטאויותיו של בן ארי הן התבטאויות חמורות ופסולות המצויות הרחק מעבר לקו האדום. בפסילה תמך היועץ המשפטי לממשלה שעמד אף הוא על חומרת ההתבטאויות הגזעניות של בן ארי".
"למרות זאת, המדינה משתהה מאד בהגשת כתב אישום כנגד בן ארי. העובדה שהטיפול בעבירות הסתה נמשך זמן כה רב היא חמורה והיא מאפשרת לבן ארי להמשיך להסית באין מפריע. אנו מקווים שבית המשפט יבהיר למדינה כי התנהלות זו היא בלתי סבירה וכי יש להגיש כתב אישום כנגד בן ארי לאלתר".
לטענת התנועה הרפורמית: "מיכאל בן ארי עוסק מזה שנים ארוכות בהסתה פרועה לגזענות ולאלימות כנגד הציבור הערבי, ברוח משנתו הגזענית של מורו ורבו, הרב מאיר כהנא. בן ארי שב ומתייחס פעם אחר פעם לכלל הציבור הערבי במדינה כאל אויבים, כלא נאמנים למדינה, וכמי שיש לגרשם מן הארץ".
בתנועה הרפורמית מציינים כי: "החל משנת 2018 פנה המרכז הרפורמי לדת ומדינה 12 פעמים ליועץ המשפטי לממשלה, לפרקליטות המדינה ולמשטרת ישראל, וביקש כי בן ארי יועמד לדין פלילי בגין עשרות התבטאויות חמורות המסיתות לגזענות ולאלימות נגד ערבים, רבות מהן היוו בסיס לפסיקת בית המשפט אשר פסלה את בן ארי מלהתמודד בבחירות כמועמד לכנסת".
"למרבה הצער, במקום לפעול במלוא המרץ למיצוי הדין עם בן ארי, המדינה גוררת רגליים ונמנעת מזה כשנתיים מלקבל החלטה על פתיחה בחקירה פלילית והעמדה לדין של בן ארי. משכך, עתר המרכז הרפורמי לדת ומדינה לבית המשפט העליון בבקשה שיורה למדינה לפתוח בחקירה נגד בן ארי ולהעמידו לדין בעבירות של הסתה לגזענות ולאלימות".
אמש נפתח משפטו של יו"ר ארגון להב"ה, בנצי גופשטיין, בעבירות דומות. עורך דינו של גופשטיין, איתמר בן גביר, תקף את הפרקליטות במהלך הדיון: "יש הוכחות שהתנועה הרפורמית רדפה ורודפת את גופשטיין ומישהו בפרקליטות רוקד לפי החליל שלהם".
בן גביר הוסיף: "אנחנו אומרים שהתנועה הרפורמית אלה עדי הגנה ובנסיבות אלה אנחנו מבקשים לקבל החלטה שהם לא יקבלו אפשרות לראות החלטות בתיק".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו