שתי עוגות גבינה לחג: גבינה ושוקולד וגבינה ותפוחים

אין כמו השילוב המנצח של שוקולד מתוק ושמנת חלבית משובחת, ההופכים את העוגה לחגיגה חלבית ומענגת במיוחד. ואם זה לא מספיק קבלו גם מתכון לעוגת גבינה ותפוחים.

שתי עוגות גבינה לחג: שוקולד וגבינה ותפוחים

עוגת גבינה-שוקולד ושוקולד לבן בציפוי שמנת

אין כמו השילוב המנצח של שוקולד מתוק ושמנת חלבית משובחת, ההופכים את העוגה לחגיגה חלבית ומענגת במיוחד.

שמרית גולדברג צפדיה, שפית הבית של "ניופאן גורמה" מגישה לקראת החג מתכון ייחודי ומנצח!

החומרים

לבסיס

4 ביצים מופרדות

פודינג שוקולד

6 כפות סוכר

1 כף קקאו

למלית

200 גר' שוקולד לבן

3/4 כוס שמנת מתוקה

500 גר' גבינת שמנת

1 כוס סוכר

4 ביצים

1כפית תמצית וניל

ציפוי

400 גר' שמנת חמוצה

1 שקית סוכר וניל

2 כפות סוכר

לקישוט

שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר

אופן ההכנה

לבסיס

  1. להפריד את הביצים, להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר,בקערת המיקסר עם וו ההקצפה עד שמתקבל קצף רך
  2. להוסיף חלמונים, חב' פודינג וכף קקאו, לערבב  היטב לתערובת אחידה.
  3. לאפות בחום בינוני  במשך 20 דק' , להוציא מהתנור ולצנן.

למלית

  1. ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה מערבבים לתערובת חלקה ומצננים
  2. מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס שמנת מתוקה שנותרה ,סוכר וביצים במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד שהכל נבלע ויש תערובת אחידה.
  4. מוזגים את המלית  מעל הבסיס האפוי,ואופים 50 דק' עד שהמרכז העוגה מתקשה ויציב.
  5. לערבב את כל חומרי הציפוי מורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה, אופים עוד  כ5 דק' מוצאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.
  6. לפני ההגשה מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד לבן ומריר.

עוגת גבינה אפויה עם תפוחים

השילוב של גבינה ותפוחים אף פעם לא מאכזב. קבלו מתכון לעוגת גבינה בשילוב תפוחים.

מצרכים

לבסיס :

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/2כוס קמח תופח

1 כף שמן

גרידת לימון

למלית תפוחים:

4 תפוחי עץ גרנד סמיט

½1 כוסות סוכר

½ כפית קינמון

למלית גבינה:

750 גר גבינה לבנה

4 ביצים

1 כף פודינג וניל "אינסטנט"

1 כוס סוכר

וניל

לציפוי :

3  גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

1 שקית סוכר  וניל

אופן ההכנה

לבסיס:

  1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר ממשיכים להקציף.
  2. מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
  3. להוסיף את הקמח לבלילה ולערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. מעברים לתבנית משומנת ואופים 15 דק'.

למלית תפוחים:

  1. במחבת כבדה מפזרים באחידות את הסוכר, משטחים אותו ומחכים עד שהסוכר נמס ויתקבל קרמל אחיד.
  2. מסננים את התפוחים מהנוזלים ומוסיפים אותם אל הקרמל, הקרמל מתקשה אך תוך כמה דקות הוא חוזר למצב נוזלי. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ללא הפסקה את התפוחים ולאחר מספר דקות  מורידים מהאש ומסננים מהנוזלים.
  3. מפזרים את התפוחים המסוננים מעל הטורט.

למלית גבינה:

  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומוזגים מעל התפוחים.
  2. אופים כ 40 דק' עד שמרכז העוגה מתקשה

לציפוי :

  1. לערבב הכל ביחד , למרוח בזהירות שכבה על העוגה, אופים עוד 5 דק'.
  2. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר 6 שעות לפני ההגשה.

==

המתכונים באדיבות שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של ניופאן גורמה

תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו