חדשות המגזר

פגישת נתניהו וראשי הרשויות: "האמירות של יש"ע לא היו במקום"

ראש עיריית אריאל, אלי שבירו, השתתף בפגישה של ראש הממשלה נתניהו עם ראשי מועצת יש"ע התומכים בעסקת המאה ותקף את דברי ראשי יש"ע: "האמירות של יש"ע לא היו במקום והן גם לא במקום היום"

אלי שבירו.
אלי שבירו. | צילום: (צילום: פלאש90)

ראש עיריית אריאל, אלי שבירו, היה אחד מתוך 12 ראשי המועצות ביהודה ושומרון שנפגשו הערב (ראשון) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. נזכיר כי מדובר בקבוצה של ראשי הרשויות התומכים בעסקת טראמפ. בפגישה השתתפו גם יו"ר הכנסת יריב לוין ושרת ההתיישבות ציפי חוטובלי.

הפגישה הערב נערכה אחרי שבוע של מתקפות מצד חלק מראשי הרשויות ביו"ש, בראשם ראש מועצת יש"ע דוד אלחייני, שתקף ישירות את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואמר כי הוא "אינו ידיד של ישראל".

חדשות סרוגים

בשיחה לסרוגים לאחר הפגישה אמר שבירו כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הוא ידיד אמת של מדינת ישראל. שבירו סיפר כי במהלך הפגישה הבהיר נתניהו לראשי המועצות כי השלב הראשון בתכנית טראמפ הוא החלת החוק הישראלי. בנוסף, שבירו אמר כי נתניהו התייחס לטענות לפיהן המפות טרם הוצגו לראשי ההתיישבות ואמר כי הן עדיין לא מסוכמות וכי הן עדיין במשא ומתן יחד מול האמריקאים.

בניגוד לראשי מועצות אחרים שבירו אומר כי הוא סומך על ראש הממשלה נתניהו וכי במתווה הסופי תשתקף אהדתו למפעל הציוני ולמפעל ההתיישבות ביו"ש.

שבירו התייחס למתקפות של ראשי מועצת יש"ע בשבוע שעבר ואמר: "האמירות של יש"ע לא היו במקום והן גם לא במקום היום. רוב ראשי הרשויות ביש"ע לא תומכים בעמדה של יו"ר מועצת יש"ע".

נתניהו ((צילום: מרק ישראל סלם/ פלאש 90))

שבירו הוסיף כי תאריך היעד להנעת התכנית ההסטורית הוא הראשון ליולי, בעוד כשלושה שבועות.

בסוף דבריו הוא מבקש להבהיר כי "אני הגעתי במטרה אחת לחזק את ראש הממשלה, ואני חושב שהצלחתי. הודינו לו יותר מאשר שהוא הודה לנו. בסופו של דבר הוא עדיין ראש הממשלה אנחנו עדיין ראשי רשויות".

מפץ הריבונות שמציגים ביש"ע (מפת הריבונות שמציגים ביש"ע)

תגובות

3
2
משה
08.06.20

דין אריאל כדין נצרים הוא הרי לא מובלעת אז מה אכפת לו...

1
למשה
08.06.20

שבירו- אתה עדיין מאמין לביבי שמימיו לא עמד בהבטחותיו ? תמשיך להאמין לו ונראה עוד חודש איך יתגלגלו הדברים ואיזה תירוצים יצוצו !!!

1
סיפוח-כבר-ביום-ראשון
08.06.20

מדהים שיש עוד כאלו שמאמינים לביבי פירק את הימין וניתץ אותו לרסיסים.