תשכחו מעגבניות: מתכון טעים ומהיר לפסטה חלומית
למי יש כוח להתחיל לבשל אחרי שבת? בדיוק לכבוד שביזות יום א', סידרנו לכם מתכון קל לפסטה שאפשר להכין ב-10 דקות ברוטב מרענן שיגרום לכם לשכוח מהעגבניות

מתכון לפסטה פסטו עם קלמטה וגבינת פטה
למי יש כוח להתחיל לבשל אחרי שבת? בדיוק לכבוד שביזות יום א', סידרנו לכם מתכון קל לפסטה שאפשר להכין ב-10 דקות ברוטב מרענן שיגרום לכם לשכוח מהעגבניות.
מנות: 4 מנות פסטה | חלבי
לגרסה טבעונית: מחליפים את הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.
מצרכים:
500 גרם פסטה פנה (או כל פסטה קצרה שאוהבים)
חצי כוס רצועות של פלפלים קלויים וקלופים ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כוס זיתי קלמטה או טזוס (או תערובת), קצוצים גס
2 זוקיני טריים פרוסים דק (לא חובה)
100 גרם גבינת פטה, מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
2 כפות פסטו
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן (או דבש)

(צילום: נמרוד-סונדרס/ ברילה)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים לקערה משומנת בכף שמן זית.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הפסטה ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
3. מוסיפים את הפלפלים ו/או העגבניות המיובשות ויתר המרכיבים (כמו הזיתים והפטה) לקערת הפסטה, מערבבים והכי חשוב: מגישים בטמפרטורת החדר, לא ישר מהמקרר.

(צילום: שטארסטוק)
טיפים חשובים: כל פסטה קצרה שאתם אוהבים תתאים כאן – פנה, פוזילי, פפיונים או אחרים. סוד הקסם במיזוג הטעמים – מליחות הפטה והזיתים, החמוץ-מתוק של הפלפלים הקלויים או העגבניות המיובשות ואת הכל מחבר הרוטב, שמכינים על בסיס פסטו עגבניות, שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן.
בתאבון!
==============
המתכון באדיבות המותג ברילה
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו