מבזקים
סרוגים

צפו: ה'תופעות' סביב נתניהו מזיקות למערכת המשפט

ה'תופעות' במערכת אכיפת החוק שאזרחי מדינת ישראל רואים סביב ראש הממשלה ומשפחתו מזיקה למערכת המשפט. צריך לאכוף את החוק על אזרחי ישראל באופן שווה, גם אם אחד מהם הוא ראש ממשלה

י"ב סיון התש"פ
צפו: ה'תופעות' סביב נתניהו מזיקות למערכת המשפט

בתחילת השבוע התבשרנו על פתיחה בחקירה נוספת בעניין משפחת נתניהו. שתי עובדות במעון ראש הממשלה שהעידו לטובת שרה נתניהו בתביעה שהוגשה נגדה, נחקרות על ידי יחידת להב 433 בחשד למתן עדות שקר.

אנחנו עוד לא יודעים את כל פרטי החקירה, אבל בואו נשים רגע בצד את שאלת העדות, ונניח שהעובדות אכן שיקרו. עדויות ותצהירי שקר במשפט האזרחי הם דבר שבשגרה. נכון, מדובר בדבר חמור, אבל משטרת ישראל לא מטפלת בו דבר שבשגרה – גם כאשר אחד מהצדדים מבקש לפתוח בחקירה.

נכון, היינו רוצים שכל עדות שקר בבית משפט תחקר, בטח על ידי יחידת העלית של משטרת ישראל למלחמה בפשיעה החמורה, אבל באותה מידה לא היינו רוצים שיחקרו מקרים שבני הזוג נתניהו מעורבים בהם – אבל יתעלמו מהשאר.

כל ה'תופעות' האלה סביב ראש הממשלה ומשפחת נתניהו לא עושות טוב לאמון הציבור במשטרה, בפרקליטות ובמערכת המשפט בכלל.

"חקירת עובדות מעון רה"מ – ניסיון להתנכל לנתניהו"
בנימין נתניהו הפרקליטות משטרת ישראל משפט נתניהו שרה נתניהו