אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

קל וטעים: מתכון מרענן לפתיחת שבוע מתוק

אחרי סופ"ש ארוך וחגיגי במיוחד, אין כמו גלידה מרעננת ופוטוגנית לפתיחת שבוע. מתכון לגלידת פטל וליים עם טוויסט מרענן שתשמחו לאמץ בחום

קל וטעים: מתכון מרענן לפתיחת שבוע מתוק
  צילום: יחצ TEKA

מתכון לשלגון פטל ליים  

אחרי סופ"ש ארוך וחגיגי במיוחד, אין כמו גלידה מרעננת ופוטוגנית לפתיחת שבוע. מתכון לגלידת פטל וליים עם טוויסט מרענן שתשמחו לאמץ בחום

מנות: 10 שלגונים

מצרכים:

500 גרם פטל אפשר להשתמש גם בתותים/ פירות יער
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס מים (200 מ"ל)
2 כפות מיץ לימון ליים (אפשר להשתמש גם בלימון רגיל)
3-4 כפות רום (40 מ"ל) – לא חובה

הוראות הכנה:

1. ראשית יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה מספיק קר בעת הכנת הקרטיבים.

2. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, מניחים אותו על אש בינונית, מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.

3. הביאו את התערובת לכדי רתיחה ותנו לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה.

4. הסירו מהאש ושמרו את הסירופ לאחר כך.

5. לאחר מכן, מעכו את הפטל וסננו עם מסננת, כדי לברור את הזרעים.

6. ערבבו את הפטל עם מיץ לימון, רום וסירופ קר.

7. ערבבו היטב את כל החומרים, מלאו את תבניות הקרטיבים ושימו אותם במקפיא לפחות למשך 12 שעות.

8. כדי לאכול אותם, שטפו את הצדדים של הקרטיבים מתחת למים חמים, כך שתוכלו להסיר את התבניות.

===============

המתכון באדיבות המותג TEKA

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו