על פי הדיווח בעיתון ה'ניו-יורק טיימס' ארצות הברית חצתה את רף ה-100 אלף מתים מנגיף הקורונה. ובעוד במדינות רבות מתחילים לצאת מהמשבר ארה"ב על פי הנתונים, מובילה את מספר הנדבקים והנפטרים מנגיף הקורונה בעולם.

בכך עולה כי מספר המתים במגיפה עולה על מספרם של כל ההרוגים בצבא האמריקני בכל עימות צבאי מאז מלחמת קוריאה.

ביום ראשון האחרון, הניו יורק טיימס הקדישו את כל עיתון הבוקר לסיפוריהם של אלף מתוך המתים. עמוד השער של העיתון, הנחשב כאחד החשובים בעולם, הכיל כותרת על מספר המתים הכולל – ומתחתיה הוצגו שמותיהם של הקרבנות ושם ציינו כי מספר ההרוגים צפוי לחצות את רף המאה אלף.

על רקע מספר הקרבנות הקשה בארה"ב, מחקר חדש של אוניברסיטת קולומביה בחן את היקף ההתפשטות בהשוואה לשאר מדינות העולם. לטענת החוקרים, חייהם של לפחות 36 אלף איש היו ניצלים אם הממשל האמריקני היה מתחיל את צעדי הסגר שבוע מוקדם יותר ממה שעשה במציאות – ביניהם כמעט 17,500 מתוך האנשים שמתו בניו יורק. עוד נטען כי הקדמה של תחילת הסגר בשבועיים היה מונע 82 אחוז ממקרי ההידבקות במדינה ו-84 אחוז ממקרי המוות.

"בשבועות הראשונים של התפרצות המגפה, מספר הנדבקים גדל באופן אקספוננציאלי. מסיבה זו, התערבות מוקדמת ותגובה מהירה של הממשלה הם צעדים קריטיים שנדרשים כדי למנוע התפשטות נרחבת" אמרו החוקרים. "ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות הגדולה של התגובה האגרסיבית שנדרשה לשליטה על מגפת הקורונה, אך התגובה הזו הייתה צריכה להתרחש לפני שהיא קרתה בפועל. אם היינו מתחילים את הריחוק החברתי רק שבוע אחד קודם, היינו רואים שינוי משמעותי במספר החולים והמתים".