אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

להיט: מתכון קל לעוגת גבינה מ-3 מרכיבים. צפו

גם לכם אין סבלנות להשקיע בעוגת גבינה גרנדיוזית? מצאנו עבורכם את הפתרון המושלם: עוגת גבינה שאפשר להכין מ-3 מרכיבים פשוטים במהירות ובקלות. צפו

להיט: מתכון קל לעוגת גבינה מ-3 מרכיבים. צפו
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת גבינה מ-3 מרכיבים

גם לכם אין סבלנות להשקיע בעוגת גבינה גרנדיוזית? מצאנו עבורכם את הפתרון המושלם: עוגת גבינה שאפשר להכין מ-3 מרכיבים פשוטים במהירות ובקלות.

אגב מדובר באחד המתכונים הכי נצפים ביוטיוב (למעלה מ-11 מיליון צפיות), כך שמדובר בלהיט ותיק, שמתאים בול לחג השבועות.

מצרכים:
120 גרם גבינת שמנת
3 ביצים
120 גרם שוקולד לבן

לקישוט: אבקת סוכר (לא חובה)
ציוד נדרש: תבנית עוגה עגולה בקוטר 15 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מפרידים את הביצים לשני כלים, מעבירים את החלבונים לקערה גדולה ושומרים במקרר עד לשימוש.

3. שוברים לקוביות את השוקולד וממיסים במיקרוגל או בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו מניחים קערה גדולה עם השוקולד) מוסיפים לשוקולד המומס את גבינת השמנת ומערבבים עד להמסה מלאה.

4. מוסיפים את החלמונים לקערה ומערבבים היטב.

5. מוציאים מהמקרר את קערת החלבונים, ומקציפים במערבל חשמלי עד לקבלת קצפת יציבה (כך תדעו שהקצפת יציבה מספיק: אם אפשר להפוך את הקערה והקצפת לא תיפול מיד).

6. מוסיפים 1/3 מהקצפת לבלילת השוקולד והגבינה, ומערבבים היטב בעזרת מרית. לאחר מכן מוסיפים את שאר הקצפת – חצי אחר חצי מהכמות בכל פעם, ומערבבים היטב.

7. משמנים קלות נייר אפייה בשמן או בחמאה, ומרפדים את התבנית. יוצקים את הבלילה לתבנית, מרימים מעט את התבנית באוויר ומשחררים בעדינות על השיש פעמיים-שלוש, כדי להוציא את האוויר מהבלילה.

8. מניחים את התבנית העגולה על תבנית אפייה מרובעת, ויוצקים מעט מים חמים לתבנית המרובעת. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים במשך 15 דקות נוספות.

9. מוציאים מהתנור, ומניחים את תבנית האפייה העגולה על גבי רשת, עד לצינון מלא. מאבקים באבקת סוכר ושומרים בקירור.

חג שבועות שמח!

אם בכתבה נמצאה טעות או פרסומת לא ראויה. דווחו לנו >
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
8 תגובות - 6 דיונים מיין לפי
1
שאלה
עינת | 28-05-2020 16:42
מזה גבינת שמנת? אפשר שם לדוגמא? תודה.
תשובה
עדן | 28-05-2020 18:10
גבינת נפוליאון של תנובה
2
עוגה
עדי | 29-05-2020 2:11
לפי כמות החומרים וגודל התבנית זאת עוגיה ולא עוגה
נכון מאד!!!! כמות מזערית
אורטל | 30-05-2020 8:02
נכון מאדדדדדדדדד
3
זמן אפיה
ציפי | 29-05-2020 9:22
לפי הסרטון יש להשאיר את העוגה בתנור כבוי עוד רבע שעה בלי לפתוח דלת. נשמע שזו הוראה חשובה.
4
הרכיבים בעייתיים
חיים ישראל | 29-05-2020 19:16
יותר מדי ביצים ושוקולד לבן. רק להסתכל על הרכיבים והמסקנה המיידית לא בריא ובטח גם לא טעים.
5
רקפת | 01-07-2020 8:34
המתכון מעולה, הורדתי מעט את כמות השוקולד לבן (100גר) ופיזרתי מעל אבקת קקאו וקצת אבקת סוכר, חתכתי לקוביות קטנות בקופסא במקרר. היה מאוד טעים
6
רקפת | 01-07-2020 8:34
מהכנתי מסימפוניה 5%