מבזקים
סרוגים

תיקי נתניהו: "תוציאו מהחוק יועצי תקשורת ולוביסטים"

יועץ התקשורת ברל'ה קרומבי הגיע לאולפן סרוגים והסביר על קו התפר שבין התקשורת ונבחרי הציבור. לדעתו יחסי הגומלין בין התקשורת והפוליטיקאים הם חלק מלב הדמוקרטיה

ד' סיון התש"פ
תיקי נתניהו: "תוציאו מהחוק יועצי תקשורת ולוביסטים"

השבוע נפתח משפטו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. שניים מהתיקים שמרכיבים את כתב האישום עוסקים ביחסי פוליטיקה ותקשורת. יחסים אלו מתבררים באולפן סרוגים עם יועץ התקשורת, ברל'ה קרומבי.

לדעתו של קרומבי הרשעה של נתניהו תיצור תקדים מסוכן, וכי מדובר במהלך שלא מבין את מערכת היחסים בין התקשורת ואנשי הציבור. יחסי הגומלין בין התקשורת ליחסי הציבור הוא לא רק בליבה של המערכת התקשורתית, אלא גם בליבה של הדמוקרטיה. קרומבי קורא לשופטים לזמן דוברים הנמצאים בתפר שבין התקשורת ונבחרי הציבור ולהבין כך איך היא עובדת – וטוען כי אם זאת ההתנהלות יש להוציא מהחוק את המקצוע של יועצי תקשורת.

גיל ברינגר: "בפרקליטות לא יודעים גבול"
גיל ברינגר: צילום: גיל ברינגר:

צפו בראיון המלא:

אולפן סרוגים ברלה קרומבי משפט נתניהו