משרד החינוך מגבש בית ספר להורים.
בכנס 'הגיל הרך' השני שנערך במכללת שאנן לחינוך בקרית שמואל, חשף סגן שר החינוך, אבי וורצמן (הבית היהודי) כי המשרד מגבש תכנית מיוחדת לשיפור היכולת ההורית.
"ההשפעה על הילד בשנותיו הראשונות מהווה את התשתית לעיצוב אישיותו בהמשך חייו. במחקר רחב היקף שנעשה ושהשווה חינוך בין ילדים מקבוצות שונות, ניתן היה לדעת מה תהיה רמת ההכנסה שלהם כשיגיעו לגיל 25. מדהים עד כמה ההשקעה בגיל הרך משמעותית לחיי האדם." אמר וורצמן שמתוקף תפקידו אחראי על הגיל הרך.
וורצמן פירש את הפסוק "חֲנֹךְ לַנַּעַר עַל פִּי דַרְכּוֹ, גַּם כִּי יַזְקִין לֹא יָסוּר מִמֶּנָּה". כחינוך להרגלים ומידות טובות שיישארו לו גם בזקנתו וכחינוך על פי תשוקותיו, מהוויו וצרכיו של הצעיר. "אם אתה מבחין כי הילד ניחן בחוש מוסיקלי אז תפתח ותמקסם את אותו כישרון שטמון בו, ונכון הדבר גם בהיותו בעל ראש מדעי, וכך גם "כאשר יזקין לא יסור ממנו".
על המצב הנוכחי בגני הילדים אמר וורצמן כי "ברור שהאידיאל הוא כי מספר הילדים יפחת ל-25 ושכוח האדם המקצועי יגדל. והוסיף כי הוא "מאמין גדול בשילוב הורים כבעלי תפקיד מרכזי ומכריע בתחום החינוך ולהעניק להם כלים כשותפים העיקריים לגדל בית טוב יותר."
וורצמן חשף כי משרד החינוך מתכנן הקמת בית ספר להורים שיתמקד בעבודה בגילאים הרכים. "נכין תוכנית חינוכית שתותאם לכל הממסדים- לחינוך הממלכתי, הדתי, החרדי, הערבי והדרוזי. תכנית בעלת 15 מפגשים להורות טובה יותר. מעבר לחזון-ישבנו עם צוות המכללה והמפקחים בפגישה מרתקת. ראיתי מכללה שקשובה לשטח ורגישה לאוכלוסיות מיוחדות ושמפתחת מודלים מדהימים".
בסיום דבריו ביקש וורצמן מהגננות לשלוח לו רעיונות לתיבת הדוא"ל האישית שלו, "אתן מוזמנות לשלוח לי רעיונות ואני מבטיח לקרוא כל מייל שיישלח כי לכן כגננות יש הנסיון הגדול ביותר. אני בטוח שיחד אתכן עם ישראל יפרח ויהווה אור לגויים בצורת חינוכו ויגדלו דורות רבים לתפארת ישראל".
ראש המכללה דר' יחיאל פריש, שלאחרונה יצא לאור ספרו "הגננת מנהלת גן ומנהיגה חינוכית", ספר הדרכה לגננת: "ידוע כי החינוך והיחס שאנו מקנים כמחנכים לילדים בגילאי הרך הינו משמעותי ובעל השלכות משמעותיות להמשך החיים- זו הסיבה שלבניו של אהרון היה כושר מנהיגות, כאשר על בניו של משה איננו שומעים כלל כשמסופר בתורה על לידתם ומאז לא נשמע עליהם דבר. בני משה לא זכו להמשיך את דרך אביהם כי הוא לא היה פנוי להכשיר אותם לכך, שכן כל חייו עסק באינטנסיביות בצרכי ציבור. אהרון, לעומת זאת, השקיע אישית בילדיו ולכן הם זכו למנהיגות ולכהונה".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
נמאס
לפני שאתם משקיעים בחינוך ההורים והחרדים, השקיעו קצת בחינוך עצמכם למידות טובות, ענוה, ובריחה מגסות רוח ושחצנות, יהירות ושאר מידות רעות שחדרו לבתיכם המט לנפול.
00:24 05.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דדש
זהו הפסקתם כבר להתעסק בחינוך החרדי שיש לך זמן לעסוק בדברים אחרים? חבל שאתם לא עקביים, התרכזו בכפיה האנטי חרדית ובהשמדת היהדות והרס החינוך התורני ורק אח"כ חנכו את ההורים.
01:06 03.05.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר