ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, בני גנץ, יפגשו היום ב-4 עיניים, כך דווח בחדשות 13. הפגישה באה על רקע התנגשויות בקואליציית האחדות בין חבר כנסת ושרים מהליכוד לאלה מכחול לבן.
מוקדם יותר שר המשפטים, אבי ניסנקורן, הגיב בחריפות למתקפה של שר הדיגיטל והסייבר הלאומי, דודי אמסלם, על היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אשר לדבריו הוא לכאורה עבריין.
ניסנקורן מסר: "אני שב ומבהיר: יש לי אמון מלא ביועץ המשפטי לממשלה. שרי ממשלה רשאים להביע ביקורת עניינית, אבל מתקפות נטולות רסן הן חציית קו אדום".
חבר הכנסת שלמה קרעי מהליכוד תקף בתגובה את שר המשפטים: " חציית קו אדום זה יועץ משפטי שקיבל ממך גם את תפקיד המבקר על עצמו ומסתתר מאחורי חומה גדולה של צווי איסור פרסום שהבטחת להמשיך ולבצר אותה".
"נמשיך להדהד את העובדה הזו לציבור עד שמנדלבליט יתמוך בחופש המידע גם כשזה נוגע בו ויבקש להסיר את צא"פ או שילך הביתה".
כזכור, מוקדם יותר אמר אמסלם: "על בסיס ההקלטות, אין מחלוקת שמנדלבליט הוא לכאורה עבריין. צריך לבדוק את כל מה שקרה פה. אין מחלוקת על כך שהוא שיבש חקירה. זה לא שיבוש רגיל, לא כזה שמלמדים בקורס חוקרים. הוא למעשה מוטמע בתוך צוות החוקרים, ושם הוא שיבש עם החוקרים את החקירה. זה השיבוש הכי חמור שיכול להיות. אנשים שמעו את ההקלטות, לא צריך פרופסורים ופרשנים. אני מבין עברית, פשוטה".
אורי זכי, מייסד החזית להגנת הדמוקרטיה, מסר: "השתלחותו של השר דוד אמסלם ביועץ המשפטי לממשלה מסמנת את הכיוון בה הולכת ממשלת נתניהו החמישית: הסתה וארטילריה בלתי פוסקת מתוך הממשלה שמגיעה לפעילי השטח, הסתה שבגללה המשטרה מאבטחת את התובעת במשפט נתניהו וממליצה לאבטח את השופטים במשפט. אנחנו קוראים ליו"ר כחול לבן בני גנץ ולשר המשפטים אבי ניסנקורן להתעורר ולהבין שהם שותפים לכל דבר ועניין לכל מה שמתרחש כאן ומה שעוד עלול להתרחש"
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
אבי
יש פערים לא גדולים בין הליכוד לכחול לבן מבחינת אידאולוגיה אבל מבחינת חשיבה פוליטית יש מרחק עצום ביניהן. לליכוד למשל חשוב להראות שהם נגד עריצות משפטית ובעד ריבונות כי זה...
יש פערים לא גדולים בין הליכוד לכחול לבן מבחינת אידאולוגיה אבל מבחינת חשיבה פוליטית יש מרחק עצום ביניהן. לליכוד למשל חשוב להראות שהם נגד עריצות משפטית ובעד ריבונות כי זה טוב לתדמית שלהם וטוב מבחינה פוליטית אבל בפועל זה לא ממש מעניין אותם. עובדה שלא עשו כלום עם זה במשך שנים. לכחול לבן חשוב להראות שהם שומרים על מערכת המשפט ומתנגדים חלקית לריבונות למרות שבפועל לא ממש מעניין אותם אם תהייה התגברות או ריבונות
המשך 14:55 21.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר