שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ התייחס הערב (שלישי) לראשונה למשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שצפוי להיפתח בשבוע הבא, וחשף כי דיבר על המשפט עם נתניהו עצמו. עוד טען כי הסירוב לשבת בממשלה תחת נתניהו במערכות הבחירות הייתה "אמירה עקרונית נכונה לשעתה".

"אנחנו בסיטואציה חדשה – יש משפט והוא מתחיל. שאלתי את נתניהו אם הוא הולך למשפט, הוא אמר לי כן. שבוע הבא אני אראה" טען גנץ בראיון לאילנה דיין ב"עובדה". "אני מאמין לו, אני חושב שהוא יעשה את זה. אין לו ברירה. לא באתי לשרת את נתניהו, באתי לשרת את מדינת ישראל".

בתגובה לשאלה אם בעצם הקמת הממשלה משותפת הוא לא משרת את נתניהו, גנץ הבהיר: "מדינת ישראל בלי ממשלה בעת הזו זו תקלה. את התקלה הזאת מנעתי". לדבריו, "אם יש מישהו שהרוויח מזה, שיהיה".

עוד התייחס להבטחתו ממערכות הבחירות שלא לשבת בממשלה תחת נתניהו עקב האשמתו בשוחד, מרמה והפרת אמונים – שאף הובילה לפיצול של כחול לבן. "זה לא עיקרון, זו היתה אמירה עקרונית שהיתה נכונה לשעתה" טען גנץ. "אנחנו בסיטואציה שבה לא ניצחנו את הבחירות ואנחנו בעת חירום".