מתכון לסלט קינואה וטונה
סלט קינואה עם טונה ושלל הפתעות מפנקות ובריאות- זהו פתרון מעולה לכל עת. גם מזין ובריא והכי חשוב טעים!

מצרכים:
1/2 ק"ג קינואה
1 קופסת טונה בשמן
עגבניות שרי
1 חבילת פטרוזיליה
2 מלפפונים
5 גבעולי בצל ירוק
כף שמן זית ולימון
מלח ופלפל שחור
לבישול הקינואה:
1 בצל או 1 גזר חתוך לקוביות
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1.משרים את הקינואה בקערה מלאה מים שעה-עד 8 שעות. עדיף כמה שיותר. (אפשרי להחליף את הקינואה בבורגול שאותו צריך להשרות במים רותחים כרבע שעה)
2. לאחר ההשריה, מסננים מנוזלים ומבשלים את הקינואה, מטגנים קוביות בצל /גזר עד להזהבה, מוסיפים את הקינואה והמים (יחס של 1 כוס קינואה = 1 כוס מים), במשך 20 דקות עד שהמים מתאדים. מצננים את הקינואה המבושלת.
3.קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק דק דק.
4.חותכים את המלפפונים לקוביות וחוצים לשניים את עגבניות השרי.
5.מערבבים את הקינואה, הירקות, הטונה ומטבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים טרי.
מתכון לסלט טבולה עם קוסקוס
מחפשים דרך בריאה ומרעננת להעביר את שביזות יום א'? קבלו מתכון פשוט לסלט טבולה עם קוסקוס עם ירק וחמוציות שתשמחו לאמץ שוב ושוב. בתאבון!

מצרכים:
1 שקית קוסקוס
2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)
1 חבילת חמוציות
1/2 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
מלח לפי הטעם
להגשה:
1-2 כפות מיץ לימון(לפי הטעם)
1-2 כפות שמן זית (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1. בישול קוסקוס לפי הוראות באריזה ומצננים לחלוטין.
2. בקערה עמוקה מערבבים קוסקוס מצונן, עשבי תיבול ותערובת סלט חמוציות.
3. טחינה: מערבבים היטב טחינה גולמית, מים קרים, שום כתוש, מיץ לימון ומלח ומתבלים לפי הטעם
4. רגע האיחוד: מסדרים את הסלט בקערת הגשה וזולפים מעל רוטב טחינה, מיץ לימון ושמן זית.
בתאבון!
============
המתכון באדיבות המותג מאסטר שף
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
עמוס
לאן נעלמה פתאום הכתבה שלך בועז גולן מי איים עליך בעיניין השיפוץ ב 7 מליון שח ?
06:03 21.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שגית
ממתי קוסקוס בריא??????? סולת בין הגורמים לסוכרת.
15:35 20.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
הציוני
רק שם יצליחו להוציא את לדונכם החלקלקה מאחורי ההוא הצדיק...
14:16 20.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר