שר החוץ של צרפת, ז'אן-איב לה דריאן, הזהיר היום (שלישי) כי להחלת ריבונות ביהודה ושומרון יהיו השלכות משמעותיות על היחסים הדיפלומטיים בין ישראל וצרפת. בדבריו גם טען כי "מהלך שכזה לא יוכל לבוא ללא השלכות על היחסים של האיחוד האירופי עם ישראל".
לה דריאן אמר בהצהרה לרגל השבעת הממשלה כי הוא "מברך את נתניהו וגנץ על השבעת הממשלה, אך קורא להם להימנע ממהלכים חד צדדיים שיובילו לסיפוח של הגדה המערבית או חלקים ממנה. כפי שאמר שר החוץ של האיחוד האירופי ג'וזף בורל – צעד כזה יהיה הפרה של החוק הבינלאומית ויהיו לו השלכות על היחסים בין האיחוד האירופי לבין ישראל".
"צרפת מוכנה לחלוטין לסייע לכל מאמץ לקדם משא ומתן בין הצדדים – הדרך היחידה לשלום, ביטחון ויציבות אזורית" הבהיר בדבריו. "אנו גם מוכנים לסייע ולעבוד לצד ישראל ככל הנדרש במאבק במגפת הקורונה וכן בשמירה על ביטחונה של המדינה".
כזכור, בהסכם הקואליציוני שנחתם בין הליכוד וכחול לבן נקבע כי הממשלה תוכל להעלות את החלת הריבונות ב-1 ביולי, זאת בתיאום עם ארה"ב כחלק מ"עסקת המאה" של הנשיא טראמפ. עם זאת, בסוף השבוע עבדאללה מלך ירדן, הזהיר כי החלת הריבונות הישראלית תוביל ל"התנגשות גדולה" עם הממלכה ועשויה להוביל לביטול הסכם השלום.
היועצת של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אמרה בתגובה לדברים כי "לארה"ב יש יחסים קרובים עם ירדן. אנו יודעים שהיא ממלאת תפקיד חשוב במזרח התיכון. הסכם השלום בין ישראל לירדן הוא דבר חשוב מאוד לכולנו, ואנו רוצים שהיחסים ביניהן יהיו חזקים לא רק במישור הביטחוני, אלא גם הדיפלומטי והכלכלי. אנו מבינים שהמלך הביע את דאגותיו היום. הנשיא רוצה להביא את כולם לשולחן המו"מ כדי לעבוד על שלום. זה מה שנעבוד עליו במחלקת המדינה".
במענה לשאלה על האיומים מאירופה להטיל סנקציות נגד ישראל במידה והחלת הריבונות תתרחש, אורטגוס אמרה כי "נמשיך להישאר חברים ובני ברית של ישראל. הוכחנו בממשל הזה שנעשה את זה באמצעות העברת השגרירות לירושלים, ההכרזה על ריבונות ישראל ברמת הגולן וחוקיות ההתנחלויות". לדבריה, "תמיד יצאנו להגנת ישראל באו"ם, ורבים מכם יודעים שההצבעה האחרונה במועצת הביטחון, שבה ארה"ב לא יצאה נגדה (בדצמבר 2016, רגע לפני כניסתו של טראמפ לבית הלבן – א"ב), היא כתם על המורשת שלנו. עשינו הכל להפוך את הרקורד של הממשל הקודם בנושא ישראל. יש לכם חבר ובן ברית בארה"ב".
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
אברהם
מדינה פלסטינית לא תקום בשום אופן זה יוביל לאסון!!! לפלסטינים אני מציע לעזוב למדינות אחרות אין ברירה.. גם סיפוח למדינת ישראל אני לא רוצה זה יהיה נוראי.. אני מציע להקים יישות...
מדינה פלסטינית לא תקום בשום אופן זה יוביל לאסון!!! לפלסטינים אני מציע לעזוב למדינות אחרות אין ברירה.. גם סיפוח למדינת ישראל אני לא רוצה זה יהיה נוראי.. אני מציע להקים יישות יהודית נפרדת.. היא תהיה יותר יהודית ויותר טובה ובלי כל מיני רוסים ואתיופים ואחרים שעברו חארטה של גיורים שאינם אמיתיים ולא בתוקף..
המשך 19:05 11.06.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעיה
צרפתים אנטישמים ימח שמם. ושלום ליהודים.
03:58 20.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
חחח איזה שם קיבל בברית.
22:53 19.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
לאיים על משהו שהם יודעים שלא יקרה. תחפשו מה רבין אמר עליהם, אפילו אני לא יכול לכתוב את זה
17:00 19.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חחח
הוא רק מצהיר הצהרות לפני הבחירות בשביל לקושש קולות יחיל ריבונות ביום שימנה את פייגלין לשר.
16:26 19.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר