מבזקים
סרוגים

ליצמן: "עניינית לא היה צריך לסגור את בתי הכנסת"

שר הבריאות היוצא, יעקב ליצמן, אומר הבוקר כי עניינית לא היה צריך לסגור את בתי הכנסת במהלך משבר הקורונה, וכי אנשי משרדו עדכנו אותו במדיניות שגובשה "פה ושם"

כ"ה אייר התש"פ
ליצמן: "עניינית לא היה צריך לסגור את בתי הכנסת"

שר הבריאות היוצא, יעקב ליצמן, תוקף הבוקר (שלישי) במהלך ראיון לכאן ב' את המדיניות המחמירה בתקופת הקורונה, וטוען כי אנשי משרדו גיבש את ההמלצות והלך איתם אל ראש הממשלה, בנימין נתניהו ולמל"ל בעוד "פה ושם עדכנו אותי גם".

ליצמן תקף את ההחלטה לסגור את בתי הכנסת ואמר כי: "עניינית לא היה צריך לסגור את בתי הכנסת". עוד אמר: "אמרתי שראש הממשלה הציל את המדינה, בהחלט כן ואני מודה לו על כך. אבל אמרתי שיש דברים שלא הסכמתי עליהם. אמרתי שהיה צריך להטיל סגר ואני מתחרט על כך, לא היה צריך להטיל על כל העיר, אלא רק על חלק".

ליצמן: נתניהו נענה לפחדים של מנכ"ל משרד הבריאות
ליצמן: נתניהו נענה לפחדים של מנכצילום: ליצמן: נתניהו נענה לפחדים של מנכ

"המציאות איתי, אני צדקתי. אנחנו רחוקים מעשרת אלפים מתים", אמר ליצמן, והוא הדגיש כי למרות דבריו הייתה לו תרומה מכרעת בניהול המשבר, וכן כי הוא היה היחיד שהתעקש להפסיק את הטיסות הנכנסות והיוצאות מישראל, בעוד אנשי המקצוע ונציגי משרד החוץ התנגדו לצעד הזה.

לגבי הטענה כי איקאה נפתחה בעקבות תרומה למוסדות גור אמר: "אני לא הכרתי את פישר, בעל הבית של איקאה, עד הפרסום. משרד הבריאות כלל לא היה מעורב בפתיחת איקאה. זה אנטישמטי והכתב לא מצא לנכון אפילו לתקן את זה. עבר מספיק זמן כדי שיתקן את זה".

ביום ראשון בערב אמר ליצמן: "אני הייתי שותף לדעה הזאת שיש בהלת יתר. ברגע שהמנכ"ל שלי אמר שהוא מאוד חושש מעשרת אלפים מתים אני צעקתי בתוך ישיבת ממשלה בנוכחותו ובנוכחות כל השרים שזה לא יהיה, שזה סתם מוגזם".

"ראש הממשלה קיבל את ההגזמה הזאת והוא נענה לפחדי המנכ"ל. אני לא יכול לבוא בטענות אליו כי המצב מצויין. סך הכל יחסית כמעט ואין מתים".

יעקב ליצמן קורונה שר הבריאות