אשכנזי: "רואה הזדמנות היסטורית בתכנית טראמפ"
יום לאחר השבעתו לתפקיד, גבי אשכנזי החליף את ישראל כץ כשר החוץ החדש של ישראל. בטקס חילופי השרים התייחס לתכנית המאה: "הנשיא טראמפ מציב בפנינו הזדמנות היסטורית לעצב את עתידה של ישראל לעשרות השנים הבאות"

יום לאחר השבעתו לתפקיד, שר החוץ החדש גבי אשכנזי השתתפ הבוקר (שני) בטקס חילופי השרים במשרד החוץ. בדבריו התייחס ל"עסקת המאה" של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, והתחייב לקדם את התכנית האמריקנית.
הצטרפו לשידור החי! טקס חילופי שרים במשרד החוץ: שר החוץ היוצא ישראל כ"ץ מסיים את תפקידו היום, וח"כ גבי אשכנזי נכנס לתפקידו כשר החוץ. בהצלחה!
פורסם על ידי משרד החוץ ב- יום שני, 18 במאי 2020
"אנו עומדים בפני הזדמנויות אזוריות משמעותיות – בראשן יוזמת השלום של הנשיא טראמפ. אני רואה בתכנית אבן דרך משמעותית" אמר אשכנזי בדבריו. "הנשיא טראמפ מציב בפנינו הזדמנות היסטורית לעצב את עתידה וגבולותיה של מדינת ישראל לעשרות השנים הבאות. נקדם את התכנית באחריות ובתיאום עם ארה"ב, לצד דיאלוג עם שכנינו ושמירה על הסכמי השלום והאינטרסים האסטרטגיים של מדינת ישראל".
עוד הגיב לאיומים של עבדאללה מלך ירדן מהימים האחרונים, לפיהם החלת ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון ובבקעת הירדן עלולה להוביל להתנגשות דיפלומטית ואף לביטול הסכם השלום בין ישראל וירדן. אשכנזי הבהיר כי הוא "רואה חשיבות רבה בחיזוק הקשרים האסטרטגיים עם מצרים וירדן. הן בעלות ברית חשובות להתמודדות עם האתגרים באזור".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו