השר פרץ ברך על כך שימינה מחוץ לקואליציה
שר הכלכלה החדש עמיר פרץ מהעבודה ברך על הוצאה של ימינה מממשלה: "כוחם של הגורמים שהחזיקו בעמדות כלכליות קיצוניות שהובילו לקפיטליזם חזירי בממשלות הקודמות קטן יותר בקואליציה הנוכחית"

היום (ב') התקיים טקס חילופי השרים במשרד הכלכלה. עמיר פרץ מהעבודה החליף את אלי כהן שעבר למשרד המודיעין. בנאומו אמר פרץ כי הוא מברך על כך שהגורמים שהעלו על נס את הכלכלה החופשית נמצאים מחוץ לממשלה.
פרץ: "אני נכנס היום לכאן ,למשרד הכלכלה והתעשייה עם תחושה של אחריות רבה. התפקיד שלי הוא לעשות הכל כדי שכל ישראלי יידע שהוא לא לבד ושהמדינה תעמוד לצידו. משבר הקורונה הוא גם הזדמנות להפוך את הכלכלה הישראלית לכלכלה אנושית. כלכלה בה כל אזרח יידע שיש תכניות ברורות וישימות עם אופק כלכלי עבורו ועבור משפחתו".
על הישארותה של ימינה מחוץ לממשלה אמר פרץ: "הממשלה שהוקמה היא ממשלה פריטטית מאוזנת. הן פוליטית, מדינית, ובעיקר כלכלית. כוחם של הגורמים שהחזיקו בעמדות כלכליות קיצוניות שהובילו לקפיטליזם חזירי בממשלות הקודמות קטן יותר בקואליציה הנוכחית, וזה נותן לנו סיכוי גדול יותר לקדם את תפיסת הכלכלה האנושית. כלכלה שבה הזכות להתפרנס בכבוד, לחיות בכבוד ולהזדקן בכבוד, היא הבסיס שלנו, כחברה ישראלית, בסיס לסולידריות ולערבות הדדית בהן אהבנו פעם להתהדר. הגיע הזמן להשיבן – לא רק את הביטויים הנשגבים, גם את התוכן מאחוריהם. אלי ידידי, אני מודה, על כל אשר עשית, ועל כל ההישגים שלך בתקופה זו".
שר המודיעין, אלי כהן: ״אנו מסכמים את העשור הכלכלי הטוב ביותר של מדינת ישראל. הבאנו בשנה האחרונה את הייצוא הישראלי לשיא של 114 מיליארד דולר, אישרנו הקמה והרחבה של מאות מפעלים והתייצבנו, ערב הקורונה על נתוני אבטלה הטובים ביותר מאז קום המדינה, הגדתנו את שיעור המועסקים בהייטק, שברנו את מונופול מכון התקנים, עברנו לתקינה בינ"ל, הובלנו את צו היבוא האישי ורפורמות בעולם הצרכנות אשר הזניקו את ישראל ב-16 מקומות במדד התחרותיות של ה-OECD, פתחנו מאיצים ברחבי הארץ והענקנו לעסקים קטנים מעטפת סיוע, ייעוץ ומימון, חיים חדשים וצמיחה למאות עסקים. רגע לפני הקורונה התייצבנו על נתוני האבטלה הטובים ביותר מאז ומעולם, ואני בטוח שעוד נשוב אליהם.
אני מאחל למחליפי בתפקיד, עמיר פרץ, הצלחה רבה. אין לי ספק שאתה, יחד עם עובדות ועובדי משרד הכלכלה והתעשייה המקצועיים והמסורים, ובעזרת נשות ואנשי התעשייה והעסקים בישראל, תמשיך להצעיד בעוז את המשק הישראלי בפרט ואת מדינה ישראל בכלל, לשיאים חדשים".
בתגובה לדברים אמר ח"כ מתן כהנא מימינה: "הסוציאליזם החזירי של חלוקת כספי ציבור לקבוצות לחץ של מקורבי מפא"י חוזר לעמדות מפתח בכלכלה. יום עצוב לכלכלת ישראל."
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו