חבר הכנסת יולי אדלשטיין מהליכוד קיבל את הצעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וישמש כשר הבריאות במקומו של יעקב ליצמן. המשמעות: לא נותרו כמעט תיקים בכירים שנתניהו יכול להציע למפלגת ימינה מלבד תיק החינוך שמבחינת נתניהו מיועד לרב רפי פרץ.
"אני שמח לבשר הערב כי יו״ר הכנסת לשעבר, ח״כ יולי (יואל) אדלשטיין נענה לאתגר ובין מספר תיקים בכירים שנמצאים בידי הליכוד הוא בחר את תיק הבריאות", אמר נתניהו.
"אני מודה לאדלשטיין שנעתר לבקשתי ובחר בתיק בכיר וראשון במעלה המהווה אתגר מרכזי למדינת ישראל, במיוחד בעת הזאת. בנוסף לתפקידו המיניסטריאלי, ישמש אדלשטיין כחבר בקבינט המדיני-בטחוני וכמ"מ יו"ר קבינט הקורונה. אני מודה לח"כ אדלשטיין ומאחל לו הצלחה רבה בתפקידו".
אדלשטיין, שבתחילה אמר כי אם לא יכהן כיו"ר הכנסת הוא לא ישמש בשום תפקיד, אמר: "לאחר ששירתתי את אזרחי ישראל במשך 7 שנים בתפקיד יו"ר הכנסת, בחרתי להיענות לאתגר המרכזי והמשמעותי שלפניו ניצבת מדינת ישראל והוא מאבק בקורונה והתאמת מערכת הבריאות בישראל לאתגרים החדשים".
מינויו של אדלשטיין לשר הבריאות מרחיק את מפלגת ימינה עוד יותר מכניסה לממשלת נתניהו. בשבוע שעבר התבטא בנט כי אם יוצע לו תיק הבריאות הוא יהיה מוכן לקחת אותו. למרות זאת נתניהו העניק אותו לחבר מפלגתו.
שר הבריאות היוצא יעקב ליצמן אמר: "אני מברך את ח"כ יולי אדלשטיין שבחר לקבל את תיק הבריאות בממשלה הקרובה. מהיכרותי הקרובה ברור לי שח"כ יולי אדלשטיין, כאדם ראוי וערכי, מתאים ביותר לתפקיד המאתגר והחשוב. אני בטוח שכשר הבריאות יוכל להמשיך להוביל את מערכת הבריאות בהתמודדות מול נגיף הקורונה ושאר האתגרים העומדים לפתחנו, בעזרת השם. אני מתכוון לקיים הליך חפיפה מסודר עם שר הבריאות הבא כבר בימים הקרובים. בהצלחה יולי".
מה דעתך בנושא?
11 תגובות
3 דיונים
גוני
אדלשטיין מה מבין חמור במרק ירקות
11:55 15.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זאב
ראש המושחתים החשוד ממנה מושחתים ואפסים מכנופיית הליקוק 120 אוכלי חינם פוליטיקאים כלומניקים עוד לא היה ריקבון כזה מקום המדינה!
10:30 13.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דליה
לא בנט ובטח לא שקד החילוניה ובטח ובטח של סמוטריץ החרדלי המתנשא הבוטה והיהיר
19:56 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סכנה
מי מפעיל באמת את ליברמן ואדלשטיין? למי הם נאמנים?
20:17 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רואי
כיצד הור חדר לחיינו דרך השתלטות על תנועת תקומה הקיקיונית שהיא הגוף היחיד שקיים באיחוד הלאומי שכבר לא קיים ומשם המשיך להשתחל לתוך הבית היהודי ומשם לימינה מי מפעיל אותו? עם איזה קורות חיים הוא הגיע ? מה עשה בחייו? בצבא ? באזרחות? מי מפעיל אותו ? יולי אדלשטיין יהיה שר מעולה וייצג את הציונות הדתית בכבוד גדול הרבה יותר מסמוטריץ היהיר עם הפה המטונף והפוגעני שלו
21:20 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מפדלניק
להישבע שבועה חמורה שלא נכנסים בשום אופן לממשלה שביבי עומד בראשה. גם אם מציעים ששה תיקים. אסור למחול על ההשפלה הזו.
19:41 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
.
במשך שנים הם מזלזלים בו ומציבים לו תנאים, וכשבנדיבות הוא הציע להם 3 תיקים (יותר מלחרדים, שלהם פי 3 יותר מנדטים מלימינה), הם בכפיות טובה ניסו לסחוט אותו עוד. בושה.
20:02 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדם
'אתם קוצרים, את מה שאתם זורעים'
20:51 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד רוזנבלום
בנט ימונה לשר המדע והחלל ויפקח משם על הפנדמיה...
19:17 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יפה
דרעי הודה ש-70% מהנדבקים חרדים - בסיבוב הבא שוב נסתגר כולנו בבתים? מחקר חדש מצא שני משתנים שהשפיעו מאוד על רמת התחלואה בקורונה: רמת הצפיפות ביישוב ושיעור המתגוררים בישיבות.
19:16 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רוסים=קאנאביס
הרוסים במדינה ישתלטו על גידול הקאנאביס. על השב''כ להיערך לזה.
22:52 12.05.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר