מבזקים
סרוגים
"נתניהו בועט אותנו החוצה"

ההצעה החדשה של הליכוד לימינה: 2 תיקים, סגן שר וראשות ועדה

לפי ההצעה החדשה שהועברה על ידי השר לוין ללשכת בנט, על הפרק: תיק החינוך, תיק ירושלים ומורשת, סגן שר וראשות הוועדה לפניות ציבור עם שליש קדנציה בוועדת חוקה, בימינה סירבו

ט"ו אייר התש"פ
ההצעה החדשה של הליכוד לימינה: 2 תיקים, סגן שר וראשות ועדה

עם צאת השבת, בליכוד העבירו הערב (שבת) הצעה חדשה לימינה, שנדחתה מבחינתם על הסף. גורמים בימינה: "נתניהו בועט אותנו החוצה".

לפי ההצעה החדשה שהועברה על ידי השר יריב לוין ללשכת בנט, נאמר כי על הפרק: תיק החינוך, תיק ירושלים ומורשת, סגן שר וראשות הוועדה לפניות ציבור, שיכולה להתחלק לשליש קדנציה עם ראשות וועדת חוקה, חוק ומשפט.

מימינה נמסר כי "הליכוד הציע הערב לימינה את ראשות הוועדה לפניות הציבור בכנסת. ההצעה נדחתה בנימוס".

הליכוד: הצעה סופר נדיבה

בתגובה תוקף גורם בליכוד את הסירוב: "ימינה קיבלה הצעה סופר-נדיבה שגדולה יותר מחלקה האלקטורלי". עוד טען כי הסיבה לדחייה היא "בשל מאבקים פנימיים בנושא חלוקת תיקים בין ראשי המפלגה, ימינה דוחה כל הצעה".

הם קראו למפלגה לקבל את ההצעה: "בעת הזאת, ערב החלת ריבונות על יהודה ושומרון, לא להיכנס לממשלה תהיה חוסר אחריות כלפי המחנה הלאומי".

במקביל דווח אמש כי ראש הממשלה שוקל להעניק את תיק הבריאות לשר הבטחון נפתלי בנט, תלוי במשא ומתן מול כחול לבן. בליכוד מבקשים מכחול לבן תמורה משמעותית בדמות שני תיקים, אך ללא תיק התקשורת אותו מסרבים למסור בכחול לבן. במידה והמשא ומתן בעניין יעלה על שרטון – התיק או יועבר לבנט או יישמר בתוך הליכוד, כשהמועמדים לקבלו יהיו יולי אדלשטיין או גלעד ארדן.

בנוסף, בכחול לבן אומרים שאין להם כוונה להכניס סגן שר במשרד הבטחון, כך שהתפקיד שלכאורה יועד לרב רפי פרץ בעקבות קשרי הידידות שנשמרו עם בני גנץ מימי הצבא לא רלוונטי.

4 ימים להשבעת הממשלה והרכבתה מסתמנת כמשימה קשה במיוחד, עד יום רביעי הודיעו נתניהו וגנץ כי תוכרז הממשלה ה-35 של מדינת ישראל, לאחר שנה וחצי בממשלת מעבר.

הליכוד ימינה ממשלת אחדות