פרשנית חדשות 13, איילה חסון, טוענת כי היא מחזיקה בידיה הקלטות מהן עולה כי היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, שיבש חקירה, לכאורה, במסגרת פרשת הרפז.

על פי הדיווח של חסון, האירוע התרחש, כאמור, במסגרת 'פרשת הרפז', ובהקלטות שטרם פורסמו נשמע מנדלבליט – שכיהן אז כפרקליט הצבאי ראשי – אומר, לכאורה, לגבי אשכנזי (ששימש אז כרמטכ"ל) "אני אסגור לך את העניין".

(באדיבות חדשות 13)

חסון, שהתעמתה עם הכתב המשפטי של הערוץ – אביעד גליקמן – על חוקיות ההקלטה ואמרה שהיא אולי עוברת על החוק כשהיא מפרסמת זאת, אך המשיכה לצטט ואמרה: "אני אדאג שהסגנית שלי תסגור את זה, אני אקבע לה; אני אדאג ששוקי למברגר (מבכירי הפרקליטות) יהיה, ויטה את הכף לטובתנו".

לפי הדיווח, אשכנזי השיב, לכאורה, אז לפצ"ר: "המפכ"ל איתנו. הוא הבטיח שהוא דואג לנו".

מטעמו של מנדלבליט נמסר בתגובה: "השיחה בין אשכנזי למנדלבליט שאליה התייחסו הפרסומים בערוץ 13, הייתה אחת ממספר שיחות שעליהן נחקר מנדלבליט בשעתו. במהלך חקירתו של מנדלבליט, בזמן השמעת השיחה, התברר לראשונה כי ההקלטה נעשתה על אף שאשכנזי הורה למזכירתו להפסיק את ההקלטה האוטומטית, הוראה שהפכה את השיחה להאזנת סתר, ומשכך הורתה הפרקליטה המלווה שלא לעשות שימוש בהקלטה זו מאותו רגע ואילך, ולשים את ההקלטה והתמליל במעטפה סגורה, בהתאם לחוק האזנת סתר".

עוד נמסר כי "בניגוד לפרסומים שונים, כל הנוגעים בדבר סברו בשעתו כי אין אפשרות משפטית לפנות לביהמ"ש על מנת לעשות שימוש בשיחה במסגרת החקירה, מאחר שזו אפשרות שקיימת רק לגבי עבירות מסוג פשע חמור. החקירה לא עסקה בעבירות מסוג זה. הפרסומים במהלך סוף השבוע האחרון הם מעוותים ואינם משקפים את התוכן ואת הדברים כהוויתם. מכל מקום, אנו שבים ומבהירים כי פרסום תכנים כאלה ואחרים מתוך האזנת סתר הוא עבירה פלילית".