אחרי יממה שבה נרשם מספר הנדבקים הנמוך ביותר מאז תחילת ההתפרצות, הערב (חמישי) משרד הבריאות עדכן על עלייה קלה במקרי ההידבקות החדשים – עם 42 נדבקי קורונה נוספים בהשוואה לנתוני הבוקר. עוד דווח כי מניין הנפטרים עלה היום ל-240 איש.
לפי הנתונים, מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בישראל עומד כעת על 16,381 חולים, מתוכם 5,268 חולים פעילים כיום. מבין החולים 56 נמצאים במצב בינוני ו-83 במצב קשה, מתוכם 68 מונשמים. גם מספר המחלימים מהנגיף ממשיך לעלות ועומד על 10,873 בני אדם.
מוקדם יותר היום דווח בסרוגים כי עולם התורה של הציונות הדתית הכולל ישיבות, מכינות, מדרשות וכוללים, קיבל אישור לחזור לפעילות וזאת לאחר שהלילה אישרו משרד הבריאות והמל"ל מתווה הכולל הנחיות מפורטות לחזרה ולהתנהלות בתוך המוסדות. במכתב שנשלח לראשי הישיבות מאיגוד ישיבות ההסדר ומאיגוד הישיבות הגבוהות, נכתב כי חוקית ניתן לפתוח מיידית את הישיבות. עם זאת, בשני האיגודים ממליצים לראשי הישיבות לקחת זמן לקריאת המסמכים ולהיערך בצורה טובה.
עוד נכתב כי "מדובר בהיערכות מקיפה וחריגה למוסד- שדורשת הכנה טובה" וכי "אין לפתוח מוסד שאינו עומד בהנחיות, ועליכם להיות מוכנים לביקורת בכל זמן הפעילות. אנו מעריכים שביקורות ראשונות יהיו בהקדם, ומוסד שלא יעמוד בהן עשוי להקנס ולהיסגר".
על פי המתווה החדש, התלמידים יחוייבו לשהות בישיבה 14 יום. בנוסף, ייכנסו רק מי שאין במשפחתם חולה או מבודד. התלמידים יעברו בדיקות חום יומיות ויוכלו ללמוד רק אם הם ללא תסמינים. בנוסף, בשלב הראשון הכניסה היא לקבוצה של 26 איש בלבד.

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים