מבזקים
סרוגים
בסימן ערבות הדדית

צפו: חידון התנ"ך העולמי לנוער התש"פ

חידון התנ"ך העולמי לנוער נפתח בתיאטרון פתח תקווה בהשתתפות ראש הממשלה, שר החינוך ויו"ר הסוכנות היהודית. לשלב הגמר הגיעו השנה ארבעה מועמדים מישראל. צפו בשידור החי

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ה' אייר התש"פ
צפו: חידון התנ"ך העולמי לנוער התש"פ

חידון התנ"ך העולמי לנוער נפתח לפני זמן קצר (רביעי) באולפני פתח תקווה, בצורה אחרת, שונה וקצת מוזרה מזו שהורגלנו אליה. את החידון מנחה גם השנה "הבלשן של המדינה" ד"ר אבשלום קור.

החידון משודר ב'כאן 11' בשעה 11:00, וכשאר אירועי יום העצמאות, גם הוא נערך ללא קהל וללא המתמודדים מחו"ל ששוהים בשגרירות ישראל בארץ מגוריהם ומשיבים על השאלות באמצעות לוויין.

בחידון משתתפים שישה עשר מתמודדים, בהם ארבעה ישראלים, כאשר על פי התקנון, שניים מהם מבתי ספר ממלכתיים ושניים מבתי ספר דתיים.

החידון מתקיים במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאף ישאל את שאלת ראש הממשלה הנועלת את החידון בטרם שלב השאלות המסכם. בנוסף ישתתפו, שר החינוך הרב רפי פרץ, יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג, יו"ר קק"ל דני עטר ומנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב.

מלבד החידושים הטכנולוגיים ובמתכונת השידור, חידוש נוסף שיבלוט לעין הוא נוכחתו של יו"ר הכנסת, חבר הכנסת בני גנץ, במקומו של היו"ר הקודם יולי אדלשטיין.

אבשלום קור בני גנץ הרב רפי פרץ חידון התנ"ך יום העצמאות ה-72 יום העצמאות תש"פ