במליאת הכנסת נערכה היום (שלישי) ישיבה מיוחדת לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה. הישיבה נפתחה בצפירת יום הזיכרון ולאחר מכן נשאו דברים חלק מחברי הכנסת
במהלך נאומו של ח"כ מיכאל ביטון מכחול לבן, הוא סיפר על הכאב בהחלטה של המשפחות השכולות לא לעלות השנה לקברי יקיריהם. "במשך 35 שנה אני פוקד את קברו של אחי, היום ניטלה מידי המשפחות השכולות הזכות היסודית להיות ליד הקבר". עם זאת הבין את המגבלות תחת הקורונה: "אני עומד כאן איתכם מתוך זכות שהייתי מוותר עליה, אני כאן בזכות מסעודה ואליהו ביטון שאיבדו בן בצבא. בזכות משפחת ביטון הרחבה שאיבדה יותר מדי".
עוד אמר: "בין הנופלים במערכות ישראל זה לא רק סיפורים של גבורה, זה סיפור של סכנה. ההגעה לצה"ל היא מראש מחיר אישי שאדם משלם. אנחנו צריכים לפאר ולרומם את החלחטה של חייל וחייל להיות בצבא עם כל הפחדו הדאגה. הוא הזכיר כי "בתוך השרות בצה"ל נהרגו רבים בתאונות דרכים, תאונות נשק, ירי של כוחותינו וגם יחידים".
תגובות