תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
פיתה קרנצ'ית מלאה בקציצה עסיסית שאפשר להכין על המנגל בבית או המחבת, היא בדיוק הדבר שאתם צריכים לחגיגת עצמאות שמחה במיוחד. לצפייה במתכון לחצו כאן
(צילום: www.olivemagazine.com)
אם כבר מדברים על משהו יותר ישראלי מכנפיים על המנגל, אז ללא ספק פלאפל! המאכל הכי ישראלי שיש כאן.
(צילום: שטארסטוק)
מצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
שמן קנולה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
חצי כף סודה לשתיה
אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים
2. מועכים את החומוס ולשפוך בתוכו את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה
3. לחמם סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא חם ומבעבע ליצור לתוכו כדורים מתערובת החומוס והפטרוזיליה למשך 3 דקות מכל צד
4. להוציא את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן לסדר אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות
הפתרון המושלם לאוהבי דגים שרוצים גם לצאת לידי חובת מנגל ביום העצמאות. ניתן לבחור במקום סלמון גם דגים שלמים אחרים שאתם אוהבים.
(צילום: cafedelites.com)
מצרכים:
1.5 ק"ג פילה סלמון שלם
צרור כוסברה קצוצה
1 ראש שום, מקולף ופרוס
פלפל ומלח גס (לפי טעם)
כף שמן זית
2 לימונים, פרוסים דק
אופן ההכנה:
1. מניחים על משטח עבודה חתיכת נייר כסף גדולה ועליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
2. מפזרים מעל את השום והכוסברה ומתבלים במלח ופלפל מעורבבים עם שמן זית. לאחר מכן מניחים מעל את פרוסות הלימונים.
3. סוגרים היטב את נייר הכסף ומניחים על מנגל בוער. צולים מכל צד במשך 8 דקות ומוציאים מהאש. חותכים לפרוסות ומגישים
אומנם מקורה של השווארמה מגיע בכלל מטורקיה, אך ממש כמו הפלאפל או הבורקס היא נקלטה בנוף הישראלי וכיום נחשבת למאכל ישראלי לכל דבר ועניין. אז כך תכינו אותה בקלות ולגמרי בעצמכם, בלי צורך בשום מוט מסתובב או פחמים.
אחד המאכלים הכי אהובים כאן (צילום:שטארסטוק)
מצרכים:
חצי קילו שווארמה הודו נקבה
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
שמן
תבלינים:
תבלין לשווארמה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט פלפל שחור
כף מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ואת השווארמה לרצועות
2. במחבת גדולה, מחממים שמן ומוסיפים את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השווארמה עם התבלינים ומטגנים במשך רבע שעה עד להשחמה
אין יותר ישראלי מלהפוך את הבית לחומוסיה קטנה, ביום העצמאות- הפיתות עליכם
(צילום:שטארסטוק)
מתכון מאת: אופירה רבני
מצרכים:
400 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
1 שן שום
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית כמון טחון
מלח
להגשה: שמן זית ופפריקה
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים הכל יחד למחית חלקה, ומוסיפים 1-2 כפות מים לדילול המרקם, אם צריך.
2. מעבירים לצלחת שטוחה, מזלפים מעל שמן זית בנדיבות ומגישים מיד.
יום עצמאות שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו