מבזקים
סרוגים

יעלון מעורר סערה: לא ראויים למותם של החיילים

ערב יום הזיכרון, הגיב יו"ר תלם להסכם בין הליכוד לכחול לבן: "אומרים "במותם ציוו לנו את החיים ושנהיה ראויים להקרבתם", השנה אני מרגיש שאנחנו לא ראויים". יועז הנדל הגיב: "שיבחן בפרופורציות ביום הזה"

ג' אייר התש"פ
יעלון מעורר סערה: לא ראויים למותם של החיילים

ערב יום הזיכרון, התראיין הבוקר (שני) משה בוגי יעלון, יו"ר תלם וטען כי "ביום הזיכרון הזה הנהגת המדינה משוסעת, אולי יותר מאי פעם – אלו שהיו שותפים הפכו לאויבים וחילופי האש בשיאם".

בראיון לגלי צה"ל אמר יעלון כי "ביום הזיכרון אנחנו אומרים "במותם ציוו לנו את החיים ושנהיה ראויים להקרבתם", השנה אני מרגיש שאנחנו לא ראויים". יעלון טען שהסכם האחדות לא יחזיק מעמד: "בג"ץ יפסול הרבה ממרכיבי עסקת הליכוד-כחול לבן, ונתניהו ינצל את זה כדי לתקוף את בג"ץ שוב".

יום הזיכרון 2020: לו"ז האירועים לזכר הנופלים
יום הזיכרון 2020: לוצילום: יום הזיכרון 2020: לו

ח"כ יועז הנדל הגיב לדבריו של יעלון: "אנחנו בפתחו של יום קדוש. אני מבקש מכולנו להפריד בין הכאב הלאומי לויכוח הפוליטי", כתב בטוויטר. "אנחנו עם אחד. חיילים משמאל ומימין נלחמו ומסרו את חייהם כדי שאנחנו נחיה ביחד. זו גדולתה של מדינת ישראל ומקור גאווה לכולנו. ויכוח, נוקב ככל שיהיה, כדאי שיבחן בפרופורציות הנכונות ביום הזה".

יום הזיכרון תש"פ יועז הנדל מושה (בוגי) יעלון ממשלת אחדות