התעלומה נמשכת: למרות הדיווחים אמש בסין על מותו של שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, בכיר בממשלת דרום קוריאה הכחיש היום (ראשון) את הטענות ואמר כי מנהיג המדינה השכנה עדיין חי.
"עמדתנו בממשלה ברורה מאד – קים ג'ונג און עדיין חי ומצבו טוב" אמר צו'נג-אין מון, המשמש כיועצו של נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין לענייני מדיניות חוץ, בראיון לרשת "פוקס ניוז". "הוא היה במחוז וונסאן מאז ה-13 באפריל, ולא נצפו התנהגויות או צעדים חריגים".
דבריו של מון נתמכו על ידי מכון המחקר האמריקני "38 צפון", שדיווח אמש כי הרכבת של קים זוהתה בצילומי לווין כשהיא חונה סמוך לאתר נופש במחוז וונסאן, הנמצאת בצפון-מזרח המדינה. לדבריהם, "הרכבת נצפתה חונה בתחנה בוונסאן ב-21 באפריל וב-23 באפריל. הימצאות הרכבת שם אינה מוכיחה היכן נמצא שליט צפון קוריאה ואינה אומרת דבר על מצבו הבריאותי, אבל היא כן מחזקת את הדיווחים שקים נמצא באזור כלשהו השמור לאליטה הצפון קוריאנית במזרח המדינה".
כזכור, אמש כלי התקשורת בסין דיווחו כי מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הלך לעולמו בגיל 36 – ובשלב הזה הדיווחים עדיין לא זכו להתייחסות מצד הממשל הקוריאני במדינה המסוגרת. בשבוע האחרון דווח כי השליט היה בסכנת חיים לאחר ניתוח כושל שעבר לאחרונה, ולאורך היום נרשמו דיווחים סותרים בנוגע למצבו: ב"דיילי סטאר" נטען כי חלה הידרדרות במצבו, כשהוא נמצא בתרדמת ומצבו אנוש. עם זאת, בסוכנות הידיעות "רויטרס" טענו כי דווקא חל שיפור במצבו של המנהיג, לאחר שצוות רופאים מסין הגיע לפיונגיאנג וסייע בטיפול הרפואי. במספר מקומות אף דווח כי קים מת מנגיף הקורונה, זאת למרות שנטען בצפון קוריאה כי לא נרשמו מקרי הידבקות בנגיף במדינה.
קים ג'ונג און נראה בפומבי בפעם האחרונה ב-11 באפריל, ומאז לא הופיע באירועים ציבוריים. התהיות בנוגע למצבו הבריאותי החלו לאחר שהשליט לא השתתף באירוע יום ההולדת של סבו, מייסד צפון קוריאה קים איל סונג, ב-15 באפריל, בפעם הראשונה מאז שנכנס לתפקידו כמנהיג המדינה בשנת 2011. לפי הטענות בדרום קוריאה, בריאותו של קים הידרדרה בחודשים האחרונים כתוצאה מעישון כבד, השמנת יתר ועבודה קשה מדי.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מתוקי
.
15:01 27.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Aladdin
ולמה?
14:18 27.04.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר