מבזקים
סרוגים

לא רק תיקים: הדרישות של ימינה מהליכוד

במפלגת ימינה צפויים להגיש לליכוד שתי דרישות לקראת כניסתם לקואליציה. האחת היא מקום אחד בוועדה למינוי שופטים. השנייה היא להעביר ממשרד המשפטים את הסמכות להשיב לעתירות לבג"ץ נגד בנייה בהתיישבות ביהודה ושומרון

ב' אייר התש"פ
לא רק תיקים: הדרישות של ימינה מהליכוד
לא רק תיקים: הדרישות של ימינה מהליכוד צילום: (צילום: גרשון אלינסון/ פלאש90)

במפלגת ימינה מבינים כי עם ששת המנדטים שלהם אין להם יותר מדי אפשרויות מיקוח. גם העובדה שיש קואליציה בלעדיהם אינה מוסיפה להם יכולת תמרון במשא ומתן הקואליציוני. כשמפתח חלוקת התיקים הוא תיק על כל 3 מנדטים, בימינה מנסים לרשום הישג קואליציוני שאינו קשור לתפקידים.

על פי הדיווח של כתב 'כאן 11',  זאב קם, במפלגת ימינה צפויים להציג לליכוד שני תנאים הנוגעים למינוי שופטים ולבנייה ביהודה ושומרון. הדרישה הראשונה של ימינה היא מקום אחד מבין השניים שמיועדים לגוש הימין-חרדים בוועדה למינוי שופטים.

הדרישה השנייה היא להעביר ממשרד המשפטים שיוחזק על ידי ח"כ אבי ניסנקורן מכחול לבן את הסמכות להשיב לעתירות לבג"ץ נגד בנייה בהתיישבות ביהודה ושומרון במקרים שבהם הבנייה אינה מוסדרת.

לפי שעה טרם ברורה ההיתכנות של הליכוד לקבל את הדרישות הללו. על פי ההערכות, הליכוד צפוי להסכים לדרישה הראשונה ולתת לימינה מקום אחד בוועדה למינוי שופטים. בנוגע לדרישה השנייה; מכיוון שמדובר במשרד שיהיה תחת ניהולה של מפלגת כחול לבן, יכולת התמרון של נתניהו שם היא מוגבלת, וקשה לראות אותו מציב זאת כתנאי לכחול לבן להקמת הממשלה.

בליכוד נערכים לפרק את ימינה: 'נכניס אותם בחלקים'
בליכוד נערכים לפרק את ימינה: 'נכניס אותם בחלקים'צילום: בליכוד נערכים לפרק את ימינה: 'נכניס אותם בחלקים'
הליכוד ימינה כחול לבן משא ומתן קואליציוני נפתלי בנט