מבזקים
סרוגים

עצומה: האמנים הקוראים לנתניהו להציל את התרבות

בתוך שעות, למעלה ממאתיים אמנים חתמו על עצומה הקוראת לראש הממשלה להתערב ולהציל את תעשיית התרבות מקריסה כלכלית. עצומת האמנים מצטרפת אל מחאת העצמאיים שקורסים תחת סגר הקורונה

כ"ח ניסן התש"פ
עצומה: האמנים הקוראים לנתניהו להציל את התרבות

האמנים מוחים על מצבם בימים הקורונה. עשרות אמנים בהם שלמה ארצי, שלום חנוך, שולי רנד, גלי עטרי, יובל דיין והרשימה עוד מתארכת, חתמו על עצומה  בה הם הקוראים לראש הממשלה להתערב ולהציל את תעשיית התרבות.

תוך שעות בודדות חתמו על העצומה של מטה המאבק להצלת עולם התרבות והאירועים למעלה מ-200 אמנים ובהם בכירי האמנים בישראל, אליהם הצטרפו עוד אלפים רבים של עובדי תעשיית התרבות והאירועים, ש-150 אלף מהם נמצאים תחת קריסה כלכלית בשל סגירת הענף.

הצעה: כך ניתן יהיה לקיים אירועי תרבות בעידן קורונה
הצעה: כך ניתן יהיה לקיים אירועי תרבות בעידן קורונהצילום: הצעה: כך ניתן יהיה לקיים אירועי תרבות בעידן קורונה

מחר בערב יתקיים בכיכר רבין מיצג מחאה ענק וייחודי אליו הוזמנו אמנים ואנשי התעשייה לחתום על קיר ענק עליו תופיע העצומה. חשוב להדגיש בניגוד לפרסומים- לא מתוכננות הופעות במקום ואנו כפופים כמובן להנחיות המשטרה.

בהפגנת העצמאיים השבוע מול משכן הכנסת, התקבצו אלפים הגיעו גם אנשי מטה המאבק להצלת עולם התרבות. "זו הזעקה הקשה של התעשייה שלנו, הממשלה מדברת על אסטרטגיות יציאה וברור לכולם שענף התרבות והאירועים שהיה הראשון להיפגע יהיה האחרון לחזור לשגרה", אומר יוני פיינגולד ממובילי מטה המאבק להצלת עולם התרבות, האירועים והמופעים.

"אנשים מתחילים להרגיש את קו העוני מתקרב אליהם יותר ויותר ובממשלה ממשיכים להתעלם מהדרישה למענקי חירום והצלה שיאפשרו את הצלתם של 150 אלף עובדי ועובדות התעשיה, הוסיף פיינגולד. "אנחנו קוראים לראש הממשלה- תתעורר! הקורונה הכלכלית תישאר כאן הרבה אחרי שימצאו תרופה לנגיף, חייבים למצוא פתרונות אמיתיים ולהפסיק לדבר על הלוואות וקרנות שלא באמת מצליחות לסייע לאיש".

בנימין נתניהו העצמאים קורונה